Uitslagen streekvoetbal

Dit weekend is IFC op sportpark Schildman kampioen worden van de 3e Klasse C. Na de winst op DFC was de ploeg met nog 5 wedstrijden te gaan niet meer in punten in te halen. En hoewel de Dordtse gasten het de Ambachters nog wel lastig maakte,  en zelf  even op een 0-2 voorsprong kwamen, eindigde de kampioensstrijd voor IFC in een duidelijke 4-2 overwinning.

Minder gelukkig waren hun sportpark-genoten bij ASWH in de uitwedstrijd bij HSV Hoek. De ploeg uit Zeeuws Vlaanderen kwam al vroeg op voorsprong en raakte daarna niet meer in problemen.  Het is inmiddels de 3e overwinning voor Hoek op rij, hetgeen dit seizoen nog niet was voorgekomen. Omdat de vijf onderste ploegen van de 3e divisie zaterdag allemaal verloren, blijft ASWH desondanks nog wel op de 16e plaats staan.

1e klasse koploper Heerjansdam heeft in de wedstrijd tegen BVCB mogelijk kostbare punten verspeeld door met 1-0  van deze ploeg uit Bergschenhoek te verliezen. Want concurrent RVVH wist wel opnieuw te winnen en is inmiddels opgeklommen naar de 2e plaats met slechts nog 4 punten verschil. De andere concurrent Xerxes/DZB heeft weliswaar 6 punten verschil maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

Minder verassend was de winst in de 2 klasse van VVGZ op Sliedrecht; de ploeg uit Ridderkerk had dit seizoen immers nog maar 2 keer gewonnen. De Zwijndrechtse ploeg kreeg de zege echter niet cadeau en kon pas in de 2e helft de voorsprong veilig stellen. Bij Pelikaan, de andere Zwijndrechtse club in deze klasse, viel daarnaast geen enkel doelpunt tegen Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel doordat beide ploegen elkaar goed in evenwicht wisten te houden.

Minder sportief was de reactie van een thuisploeg-speler na afloop van de 3e klasse wedstrijd Internos – Groote Lindt. Het team uit Etten-Leur verloor met 1-3 en raakte daarmee hun ongeslagen thuisstatus kwijt. Mogelijk uit frustratie leidde dit tot enig handgemeen. Groote Lindt heeft echter zijn voorsprong op de achtervolger kunnen vergroten en staat nu steviger op de 2e plaats achter kampioen IFC. De wedstrijd tussen  ZBC’97 en Hekelingen was zaterdag afgelast.

Uitslagen van de streekvoetbal wedstrijden gespeeld op zaterdag 1 april 2023

WedstrijdEindstand
HSV Hoek -ASWH3-0
BVCB – Heerjansdam           1-0
Pelikaan – Spirit0-0
Slikkerveer – VVGZ1-3
Internos – Groote Lindt1-3
IFC  – DFC                      4-2