Geslaagde editie Nationale Voetbaldag en Familietoernooi bij ZBC‘97

ZWIJNDRECHT –  Zondag werd bij ZBC’97 weer het jaarlijkse familie voetbaltoernooi georganiseerd. Dit jaar werd de combinatie gemaakt met het National Voetbalweekend van de KNVB.

Alle kinderen waren al vanaf 10.30 uur op de club en werden in leeftijdscategorieën in gedeeld. De kleinere jeugd tot ongeveer 8 jaar deed leuke spelletjes zoals voetbal-tjoeken, wielschieten en bowlingvoetbal in de voetbalkooi. Voor de wat oudere kids was er een rondje geregeld met onder andere de snelheidsmeter, een opblaasbaar pannaveld, gaten-schieten en latje-trap op het hoofdveld.

Penaltybokaal
Op beide locaties werd het een zeer succesvolle ochtend en hadden alle kids het fantastisch naar hun zin. Door de stralende zon moest er uiteraard wel veel gedronken worden, dus af en toe lagen de spellen even stil, maar de aanwezigheid van een zwembadje en waterfontein maakte veel goed. De penaltybokaal op de keeper van het eerste Michael werd een spannende strijd dit jaar tussen de winnaar van vorig jaar Ali en de uitdager Ammar, waarbij de laatste er met de prijs vandoor ging en dus was er een nieuwe winnaar.

Topprestatie keukenteam
Rond de middag kregen de kinderen een lekkere hamburger en gezond fruit van onze gulle dag-sponsoren Vleeschmeester Ambacht en Lidl Zwijndrecht, zodat iedereen zijn buikje vol had voor het middagprogramma. Hulde voor het keukenteam dat weer een topprestatie leverde met onder meer de huisgemaakte saté die als zoete broodjes over de toonbank ging. Ook werd er volop van het springkussen genoten en met water gekliederd in een zwembadje.

Foto ZBC’97. Een geslaagd familietoernooi mede dankzij het keukenteam en gulle sponsoren

Familie voetbaltoernooi
Om 13.00 was het tijd voor het Familietoernooi. In 4 poules werd gestreden om de winst op het zonovergoten hoofdveld. Er waren twee poules zonder kinderen en twee poules met kinderen, die toch eigenlijk het belangrijkste waren. In de finale van poules zonder kinderen wist ‘Team Blokpoel’ uiteindelijk de winst te pakken door in een zinderende strijd van ‘La Famiglia’ te winnen. Ook de poules met kinderen waren erg spannend en iedereen deed zijn uiterste best om doelpunten te maken en zo hoog mogelijk te eindigen. Uiteindelijk gingen de bronzen medailles naar de teams van de ‘Omar Giants’ en ‘De Vosjes, het zilver was voor ‘FC Drerries’ en ‘Team BhaiBhai’, maar het beste van de dag en daarmee de gouden medailles waren voor de teams ‘Dostana Jr.’ en ‘Team Keano’. 

KNVB
De KNVB is ook nog langs geweest om een promotiefilmpje en foto’s te maken voor hun website, dus mogelijk ziet men ZBC’97 daar ook terug. De organisatie spreekt van een zeer geslaagde dag en wil alle deelnemers, supporters en vrijwilligers van harte bedanken voor hun aanwezigheid en inzet. Op naar een volgende editie.

Bron ZBC’97