Wel de snelheid, maar geen resultaat voor Colin Velthuizen in Most

HEERJANSDAM – Colin Velthuizen liet met een derde tijd in de droge trainingen zien dat het met zijn snelheid goed zat. Echter had de 15-jarige coureur weinig geluk in de races op het circuit van Most. In de natte eerste race kwam hij vroegtijdig ten val en in de tweede race zat er na een jumpstart niet meer in dan een veertiende plaats.

Colin Velthuizen begon aan het raceweekend in Most als de nummer drie in het iDM Supersport 300 kampioenschap met slechts tien punten achterstand op de nummer één in de titelstrijd. Tijdens de droge vrije trainingen op vrijdag ging het uitstekend voor de Nutec-RT Motorsports by SKM-Kawasaki coureur met een vierde en derde tijd in de sessies. Tijdens de kwalificaties was de baan nat. In deze lastige omstandigheden noteerde Velthuizen een negende tijd. De baan was opdrogend bij de start van de eerste race op zaterdagmiddag. Helaas was deze wedstrijd voor Velthuizen al heel snel afgelopen, want bij uitkomen van de eerste bocht viel de 15-jarige coureur met een highsider van zijn motor. Velthuizen zelf bleef gelukkig ongedeerd.

Tijdens de tweede race op zondag was het droog en Velthuizen was er klaar voor om te vechten voor een goede klassering. Echter gooide een jumpstart roet in het eten. Als penalty moest Velthuizen door de pitstraat rijden, waardoor hij buiten de top-twintig weer de baan op kwam. Vervolgens de Kawasaki-coureur met een goed tempo zich nog wel weer op te werken naar een veertiende plaats. Na de goede resultaten in de vrije trainingen, is het erg zuur om met zo weinig punten het weekend in Most te moeten beëindigden. Velthuizen staat nog steeds derde in het algemeen klassement, al is zijn achterstand op de leider nu wel zevenenveertig punten.

Colin Velthuizen #64: ‘Het was opzicht qua snelheid helemaal geen slecht weekend. We hebben alleen enorm veel pech gehad in de races. Het is enorm balen, want we hebben hierdoor een grote achterstand opgelopen in het kampioenschap. Maar we geven niet op en volgende week in Assen tijdens de Gamma Racing Day gaan we er alles aan doen om een goed resultaat te scoren!’

Nu gaat Velthuizen zich opmaken voor een groot evenement op het TT Circuit Assen; de Gamma Racing Day! Dit grootste gecombineerde motor-, auto- en karnevenement van Europa wordt volgende week gehouden van 16 t/m 18 augustus. Afgelopen week heeft de IDM organisatie bekendgemaakt dat er tijdens de Gamma Racing Day ook twee IDM Supersport 300 wedstrijden worden verreden. Op zondag zitten er zo zo’n 80.000 mensen op de tribunes, dus dat wordt een geweldige ervaring voor Velthuizen en zijn collega’s om onder het toezien van zoveel publiek te gaan strijden om de IDM punten. De eerste race start zondag om 10:25 uur en de tweede wedstrijd om 17:20 uur. Naast de IDM rijders zullen er ook diverse coureurs uit het WK met een wildcard aan de start verschijnen.