Waardentocht DTC de Mol 28 maart 2020

STREEKNIEUWS- Op zaterdag 28 maart 2020 organiseert de DTC (Dordtse Toer Club) “De Mol” weer haar jaarlijkse Waardentocht. Zoals de naam al aangeeft, voert de Waardentocht door de mooiste gedeelten van de de Dordtse Waard (polder de Biesbosch), de Hoekschewaard, de Zwijndrechtse Waard en de Alblasserwaard en daarna richting de Haringvlietbrug.


Alvorens deze wordt overgefietst, zal aan de voet van de brug worden gepauzeerd. Na de pauze gaat de route via de Volkeraksluizen richting Willemstad en wordt er via de zuidelijke oevers van het Hollandsdiep richting de Moerdijkbrug gereden. Na het passeren van de Moerdijkbrug wordt de Dordtse Biesbosch aangedaan waarna na 100 kilometer het clubhuis weer wordt bereikt.

Evenals voorgaande jaren worden de deelnemers aan de Waardentocht optimaal begeleid waardoor het mogelijk is om veilig en zonder al te veel oponthoud kruisingen van wegen te passeren. En natuurlijk zal de de volgauto van DTC de Mol eveneens van de partij zijn, zodat eventuele panne aan de racefiets snel en vakkundig verholpen kan worden.

Alles even op een rij over de Waardentocht:

  • De start vindt plaats om 09.00 uur, vanaf het clubhuis van DTC de Mol, Vogelaarsweg 6 (Recreatiegebied Hollandse Biesbosch) 3313 LL Dordrecht.
  • Inschrijven kan vanaf 8:15 uur en kleed-en doucheruimtes zijn aanwezig.
  • De Waardentocht heeft een lengte van 100 kilometer.
  • Er wordt in drie groepen met verschillende snelheden gereden: 25 km/ uur, 28 km/ uur en 30+ km/uur gemiddeld
  • De deelname aan de Waardentocht is mogelijk voor zowel leden als niet-leden van DTC de Mol.
  • Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00. Leden van de NTFU ontvangen € 1,00 korting.
  • Bij de deelname aan de Waardentocht is het dragen van een fietshelm verplicht.