VVGZ MO-11 wint van ASWH

ZWIJNDRECHT – Voor de derde keer in korte tijd moesten de meiden van VVGZ MO-11 zich melden op sportpark Schildman. Met de twee nederlagen nog vers in het geheugen waren ze zich bewust van de sterke tegenstander van deze morgen. Om half negen floot de piepjonge scheidsrechter voor de aftrap.

Vanaf het begin stond VVGZ onder druk en konden ze moeilijk van de eigen helft af komen. Omdat alle speelsters hun verdedigende taken goed uitvoerden kon ASWH de eerste 20 minuten niet echt gevaarlijk worden. Tot er in de 22e minuut een snoeihard schot van ASWH de doelpaal deed trillen. De fans van VVGZ trilden misschien nog wel harder dan de paal. Kort erna volgde nog een enorme kans voor de Ambachtse club.

Ondanks de druk die er op de verdeding stond wisten de meiden toch een paar keer uit te breken en zo kregen zij ook nog twee grote kansen. Het leek er op dat we met een terechte 0-0 de rust in zouden gaan. Toch kreeg het publiek weer een sterk uitgespeelde counter van VVGZ te zien. En deze keer liet Nynthe zien dat ze naast keepen ook kan scoren. Met een mooi diagonaal schot pakten de meiden een onverwachte voorsprong. Na de rust was het toch weer ASWH die zich vaak op de helft van VVGZ liet zien en duidelijk op zoek was naar de gelijkmaker. Maar de meiden van VVGZ hadden vandaag een ander plan en gaven nauwelijks kansen weg. Langzaam tikte de klok in het voordeel van de Zwijndrechtse club.

In de slotfase kreeg ASWH nog een vrije trap op 15 meter van het doel. De bal ging ruim naast en dat leek het moment waarop ASWH besefte de winst vandaag voor VVGZ zou worden. Toen de scheids het genoeg vond konden de meiden een verdiende overwinning vieren!