Vlekkeloos Oranje met de Roon groepshoofd!

Van Sportpark Schildman naar Wembley, deel 2.

SPORT – We zijn er weer bij en dat is prima! Na zeven jaar neemt het Nederlands Elftal weer deel aan een groot eindtoernooi. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Dit EK heeft ook een Zwijndrechts en Ambachts tintje. Marten de Roon, geboren in Zwijndrecht en oud-jeugdspeler van ASWH, speelt mee. Om die reden brengt ATOSRTV een EK-column met hoofdrolspeler Marten de Roon!

Wouter de Graaf, 21 juni 2021

Groepshoofd

We zijn weer een wedstrijd verder en het vertrouwen groeit bij mij zeker in het Nederlands Elftal. Na de vlekkeloze overwinning op Oostenrijk mag Nederland zich na twee wedstrijden al groepshoofd noemen. Een prestatie die ik natuurlijk hoopte, maar het moest nog maar eens gebeuren. Wederom had Denzel Dumfries een hoofdrol te pakken. Met zijn goal en constante aanwezigheid is hij voor de tweede keer uitgeroepen tot ‘Man of the Match’. Een leuk feitje die ik tegenkwam over Dumfries is dat hij nu al meer EK-goals heeft gemaakt dan Kuyt, Van der Vaart, Robben en Huntelaar. Een grappige statistiek zullen we maar zeggen.

Vlekkeloze De Roon

Frank de Boer had wederom ruimte voor een basisplaats voor onze eigen Marten de Roon. Eén van de meest bekritiseerde spelers van de basis. Toch wist hij weer een basisplaats te bemachtigen en speelde hij op één panna die hij kreeg na een uitstekende wedstrijd. Niks op aan te merken. Vanavond wacht de wedstrijd tegen Noord-Macedonië. Een wedstrijd die voor de statistieken wordt gespeeld.

Reserverol

Nederland is groepshoofd en met de verwachte basisplaats voor Ryan Gravenberch lijkt Marten de Roon voor nu even rust te krijgen. Ik kijk deze wedstrijd dan ook met de hoop dat Gravenberch niet de sterren van de hemel gaat spelen. Dadelijk moeten we het zonder De Roon doen en dan is het allemaal een verloren zaak. Zonder onze eigen Marten de Roon komen we niet verder dan de achtste finale schat ik zo in. Ik verwacht dat De Roon gewoon weer in de basis staat in de achtste finale.

Achtste finale

Welke tegenstander we krijgen is nog niet bekend. Maar de kans op Portugal, Duitsland of Frankrijk begint steeds groter te worden. In mijn omgeving hoor ik daar veel angst voor. Ik sta er anders in. Het is een toernooi. In een toernooi moet je van iedereen winnen. Dus wie je krijgt maakt niet uit, je moet er toch een keer tegen. Het is juist gunstig, vind ik. De ploeg van Nederland staat goed en bijvoorbeeld Frankrijk moet echt nog stappen maken.

Ik ga in ieder geval op mijn gemak de wedstrijd van Nederland kijken vanavond en zal vooral uitkijken naar de achtste finale. De Roon zal dan weer terugkeren in de basis en dan kunnen wij weer, als regiogenoten, genieten.

Tip! Marten de Roon plaatst geniale dingen op sociale media. Door hemzelf is deze mispegel van hem tegen Oostenrijk met enige zelfspot belicht.