ZWIJNDRECHT – Bij de in Waalwijk gehouden kwalificatiewedstrijden NK-clubteams heeft de jongens/herenselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O zich met al haar deelnemende teams weten te plaatsen voor de nationale eindstrijd. Deze vindt plaats op 17 november a.s. in Sittard.

Het seniorenteam van de 1ste divisie, bestaande uit Bart de Ruiter, Thijs Oosterling, Thomas van der Helm, Jens van der Helm, Dennis Swinkels en Luuk van den Broek, kwam met 221,300 punten als beste uit de strijd, evenals de junioren van de 2de divisie. Dit team bestond uit Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Tristan Massie, Stan de Looze, Sebastiaan Pel en Ian Wever. Zij kwamen tot een score van 207,850 punten.

De juniorenploeg van de 1ste divisie samengesteld met de turners Koen Kappetijn, Bram van Gemert, Mitchel de Haas, Olaf de Nie en de broers Yuri en Lance Visser werden met een puntentotaal van 208,450 punten tweede. Ook het jeugdteam met de turners Jelle van der Zouwen, Bodi Winkler, Thijs Eijkelenboom, Daan Vlasblom, Nils Maas rangschikte zich op een tweede plaats. Zij turnden 195,050 punten bijeen.

In de categorie voorgeschreven oefenstof wisten de instappers Niek Melkert, Vigo de Jager, Dane Lopes, Olivier van Musscher en Luc van Boxtel zich binnen het landelijk geweld goed staande te houden en drongen met 315,650 punten als zes door tot de landelijke finale.