Vijf kampioenen en deelname aan een NK voor Albatros

ZWIJNDRECHT – Vijf kampioenshuldigingen, teleurstellingen voor een aantal teams, afscheid van spelers, plaatsing voor een Nederlands kampioenschap en dat alles bij tropische temperaturen, dat was in het kort de samenvatting van de hele warme zaterdag 18 juni bij de korfbalvereniging Albatros.

Het begon die zaterdag al vroeg in de ochtend met de kampioenswedstrijd van C3, dat afgelopen woensdag met de winst op Oranje Wit de titel al binnengehaald had. De kampioenswedstrijd tegen ACKC C2 werd met 9-2 gewonnen. Werd de eerste wedstrijd in april nog verloren, daarna was het team van Nicole Barendregt en Suzanne Willemstein-Visser onverslaanbaar. Omdat het team weinig spelers over had gehouden moest er veelvuldig aangevuld worden vanuit andere teams en dus was er ook een roos voor de vaste invallers. Feest dus voor Bridget, Christie, Julian, Noortje, Sara, Sven, Tara en beide trainsters.

F1 verloor eerder deze week van PKC F1, maar wond er op het thuisveld tegen Oranje Wit geen doekjes om. De 18-9 overwinning betekende een feestje voor Aimée, Chelsey, Olav, Sem, Senne, Stef en de trainers Maarten Drenth en Wouter Nugteren.

E3 won maar liefst zes wedstrijden op rij en maakte precies 100 treffers en dat was natuurlijk ruim voldoende voor de titel voor Elke, Givano, Jayden, Jens en de trainers Esmee Nunnikhoven en René Noël.

Terwijl de temperatuur letterlijk naar tropische waarden steeg, liep deze figuurlijk ook bij de wedstrijd tussen Albatros A2 en Movado A1. Na een 6-10 achterstand vlak na rust knokte de thuisploeg zich langszij en voorbij de Dordtse gasten. Toen de gelijkmaker in de slotminuut viel, waren beide ploegen overtuigd van hun gelijk en vierden het kampioenschap. Albatros zou echter op basis van de resultaten in de onderlinge wedstrijden de titel mogen claimen en nu promoveren naar de 1e klasse A-jeugd. Een topprestatie van het hechte team en de trainers Sander Punt en Michiel den Toom.

Albatros A1 had de titel en promotie al enkele weken geleden afgedwongen.  De 32-12 winst op Sporting Delta A2 was een bewijs van de overmacht van het team van Remco den Otter en Jasper den Toom. A1 bleef het gehele veldseizoen, overigens ook in de korte zaalcompetitie, ongeslagen en scoorde 305 treffers in 14 wedstrijden. De enige nederlaag werd genoteerd in de halve finale van de bekercompetitie en daarom is de promotie naar de Hoofdklasse zeer verdiend en een nieuwe mijlpaal voor Albatros dat nu met haar A1, B1, C1 en D1 op het hoogste niveau uitkomt.

Albatros-talent en Oranje-speler Jorien Jordaan kreeg in deze wedstrijd onder luid applaus een publiekswissel. Hij gaat volgend seizoen zijn geluk beproeven bij het Papendrechtse PKC/Vertom.

D1 kende een vervelend slot van het zaalseizoen en was ook in de voorjaarscompetitie niet in supervorm. De 7-11 winst op Vriendenschaar was zaterdag echter voldoende voor de winst, de tweede plaats in de D-Hoofdklasse en plaatsing voor het Nederlands kampioenschap voor D-teams. Het toernooi vindt a.s. zaterdag plaats op de velden van Fiducia in Vleuten.

Er waren zaterdag ook teams die op een haartje het kampioenschap misten. Het 5e verloor met 17-16 van Sporting Delta 4 en het 6e redde het ruim niet bij DeetosSnel 8. Het 8e maakt nog kans op de titel als er a.s. woensdag bij DVS gewonnen wordt.

C2 moest met grote cijfers winnen van Tjoba C1, maar nam met de 10-11 nederlaag genoegen met de tweede plaats. De positie van runner-up was er ook voor E5 dat de titel in de laatste minuut uit de handen zag glippen bij Korbatjo (8-8). F3 ligt nog op titelkoers dankzij drie winstpartijen in zes dagen. De jonge spelers wonnen maandag, woensdag en zaterdag en mogen komende woensdag de titel in ontvangst nemen.

De kleine korfballers van F4 en hun tegenstander KCC/CK Kozijnen maakten er ondanks de hoge temperatuur een prachtige wedstrijd van die nipt met 10-11 door de gasten gewonnen werd.

Het seizoen van de selectie ging als een nachtkaars uit. Degradatie van het 2e team was vorige week al een feit en het vlaggenschip speelde een teleurstellende tweede helft van de veldcompetitie. Interim-coaches Elwin en Timon Lommers zagen met name de dames bij bosjes geblesseerd uitvallen en ook het spel werd er de laatste weken niet beter op. Het was zaak om de sfeer goed te houden en het publiek in de laatste wedstrijd nog wat spektakel te bieden. Dit lukt het tweede team wonderwel, want in de tweede helft werd, mede dankzij het scoren van de A-dames Anouk en Femke, ruim afstand genomen van RWA 2 (22-18). Robin Verwoert kreeg een publiekwissel en gaat op 31-jarige leeftijd de selectie verlaten. Hij was zaterdag weer goed voor een aantal treffers en werd onder luid applaus bedankt voor zijn jarenlange inzet.

Het eerste team deelde de punten met RWA. Het werd een weinig inspirerende wedstrijd met als opvallend feit de invalbeurt van Mohisha Weynschenk die na twee jaar afwezigheid haar comeback maakte. Jiri Verwater tekende voor de mooiste treffer van de wedstrijd die geleid werd door een ongeïnteresseerde scheidsrechter.

De overige winstpartijen kwamen op naam van senioren 9 (15-6 tegen Nieuwerkerk 7), A3 (18-15 tegen DVS’69 A1), B2, D2, E2 en kampioen E6.