Vier korfbalkampioenen bij Albatros

Foto albatros: zaalkampioen F3

Met een lach en helaas ook een traan is er op zaterdag 1 april door de meeste Albatrosteams afscheid genomen van de zaalcompetitie. In de Develsteinhal was er een vol en interessant programma en D1 speelde de play-offwedstrijd om het kampioenschap bij de D-jeugd. Het begon zaterdag in Bodegraven waar F3 al om 8.30 uur moest aantreden tegen het plaatselijke Vriendenschaar F2. De angst voor deze uitwedstrijd bleek ongegrond, want de ploeg van Brenda, Jovanka en Tara maakte gehakt van de thuisploeg: 0-35. Ter plekke werd er een klein feestje gebouwd door Indy, Jonah, Neala, Romée en Stan.

In de Develsteinhal startten om 9.00 uur de wedstrijden van E1 en E2. E1 was al een paar weken zeker van de titel maar trof zaterdag de naaste achtervolger Avanti/Post Makelaardij E1. Evenals in de uitwedstrijd ontspon zich een boeiend en doelpuntrijk duel waarbij kampioen Albatros aan het langste eind trok: 18-16. Zo bleef de ploeg van Rene en Anouk ongeslagen en kon selectietrainer Ed van der Steen de bloemen uitreiken aan Elke, Emma, Givano, Jayden en Jens. In de zaal ernaast vocht het E2-team van Cas en Maarten een verbeten strijd uit met Juliana D1. Het bleef tot aan het eind vreselijk spannend, maar gelukkig bleef Albatros net aan de goede kant van de score: 16-14. Dus waren er ook rozen en slagroomtaart voor Aimée, Chelsey, Olaf, Sem, Senne en Stef. Met ook nog het kampioenschap van E3 is het dus een heel succesvol zaalseizoen voor de E-jeugd geworden.

Foto Albatros: zaalkampioenen E1 en E2.

Toch een trots gevoel
Om 11.20 uur trad D1 in de imponerend grote zaal in Koog aan de Zaan aan tegen KZ/Thermo4U D1om een plek in de volgende rondes van de play-offcompetitie. Albatros D1 kreeg de zenuwen niet helemaal onder controle en was in het begin van de wedstrijd niet scherp en fel genoeg. KZ liep dus gemakkelijk uit naar een 9-2 ruststand. In de tweede helft bleef de thuisploeg sterker en wist Albatros de schade te beperken: 17-7. Een teleurstelling, maar achteraf een terecht trots gevoel omdat de ploeg van Jair en Timon tot de beste acht ploegen van Nederland behoort. In de Develsteinhal kwam Albatros C2 uit tegen het lastige Swift C1 en de kampioen wilde deze laatste wedstrijd ook graag in winst omzetten. Het werd geen galapartij, maar de 8-4 eindstand was overduidelijk. Een applaus, rozen van de voorzitter en slagroomtaart voor Arjen, Bart, Feline, Fiene, Joshua, Loïs, Maurits, Quinten, Sarisa, Tessa en de trainsters Deborah en Mariska.

Foto Albatros: zaalkampioen C2

Afgeladen tribune
Wel een galawedstrijd voor A1 dat met een fantastische tweede plek in de Overgangsklasse de promotie naar de Hoofdklasse heeft afgedwongen. Vitesse A1 werd met 27-23 aan de zegekar gebonden en daarna was er een verdiende huldiging voor de complete A-selectie die onder leiding staat van Eddo, Jasper, Michiel en Remco. Met wat vertraging startte de allesbeslissende wedstrijd tussen de reserveteams van Albatros en Excelsior om het kampioenschap in de reserve 1 e klasse. De tribune was afgeladen en er ontspon zich een intens korfbalgevecht waarin de doelpunten in de eerste helft duur waren. Verdedigend werd er volop druk gezet en scheidsrechter Beekman had zijn handen vol aan dit pittige duel. Bij rust leidde de Delftse ploeg, die aan een gelijkspel voldoende had, met 3-5, maar na rust herpakte de ploeg van Thomas van den Bosch zich en boog de achterstand om in een 8-6 voorsprong. Het Albatrospubliek stond luidruchtig achter de thuisploeg en was een fantastische steun. De hectische slotfase brak aan bij 9-9, maar de 10-12 met nog vier minuten op de klok bleek beslissend. Excelsior won de wedstrijd met 12-13 en liet Albatros verslagen maar trots achter.

Winst voor eerste team
En er was zaterdag winst voor het vlaggenschip dat kampioen Excelsior voor de tweede keer over de knie legde: 19-15. Ook wonnen senioren 7, 8 en 10, A2, A3 en B2. Gelijke spelen voor F1 en F2 en voor het G-team dat één doelpunt tekort kwam voor het kampioenschap. Albatros sluit het seizoen af met zes kampioenen: S5, C2, E1, E2, E3 en F3.

Bron:ckv Albatros