Unieke prestatie drie O&O leden

DOHA – Drie O&O-leden, Bart Deurloo, Frank Rijken en Naomi Visser wisten zich in Doha – Qatar te plaatsen voor de WK-finale. Op beide fronten kwamen zij tot een unieke prestatie.
Bij het mannen schreven Bart en Frank, samen met hun teamgenoten Casimir Schmidt, Bram Lowije en Epke Zonderland, geschiedenis voor het Nederlands herenturnen . Voor het eerst in de geschiedenis wist een Nederlands herenteam zich te plaatsen voor een WK-finale. De turners hadden hiervoor hun eigen belang ondergeschikt gemaakt aan het teambelang. Als gevolg hiervan konden zij voor zichzelf geen zeskamp turnen. Deze werkwijze resulteerde tot een fraaie totaalscore van 245,663 punten, goed voor een finaleticket. In totaal deden 46 landen + 14 mix groepen dus 60 teams, mee. Een meer dan knappe prestatie!

Naomi Visser wist als WK-debutante in het individuele klassement door te dringen tot de finalestrijd. Met een meerkamptotaal van 52,832 plaatse zij zich als vijftiende in het mondiale geweld. Naomi maakte verder deel uit van de damesploeg die verder was samengesteld met de Vera van Pol, Kirsten Polderman, Tisha Volleman, Sanne Wevers en Sanna Veerman. Het team kwam met een puntentotaal van 159,029 als de tiende uit de kwalificatiestrijd. Slechts weinig tekort voor een finale plek.