Uitstekende opening honkbalseizoen voor HSV Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT  – De opening van het honkbalseizoen is voor Zwijndrecht uitstekend verlopen. Via een overtuigende 14-2 overwinning in 7 innings op Storks boekte Zwijndrecht de tweede zege en staat daardoor nu fier op kop.  Traditioneel is ‘Opening Day’ in het honkbal een feestelijke dag. De feestcommissie van HSV Zwijndrecht had het veld feestelijk versierd. De allerjongste jeugdspelers waren aanwezig om bij het begin van de wedstrijd een erehaag te vormen bij de opkomst van beide teams. De gebruikelijke ‘eerste bal’ werd gegooid door wethouder Ronald de Meij.

Het jonge team van de Haagse Storks bood in de eerste twee innings nog wel forse tegenstand en het nam zelfs een 0-1 voorsprong. Direct maakt Zwijndrecht gelijk en nam kort daarna een 3-1 voorsprong. De derde inning was de genadeklap voor Storks toen Zwijndrecht op een 9-1 voorsprong kwam, mede door een enorme tweehonkslag van Ulrick Carmelia waarop drie ploeggenoten konden scoren. Coach Maurice Mauricio kon vervolgens meerdere werpers inzetten om de wedstrijd rustig naar een goed einde te brengen. Door mooie honkslagen van Ruar en Rune Verkerk en Mick van Es werd de voorsprong uitgebreid tot 14-2, waarna closing pitcher Misja Harcksen geroutineerd de wedstrijd afmaakte.

Koppositie
Door deze tweede achtereenvolgende overwinning in het nog jonge seizoen neemt Zwijndrecht direct de koppositie in de 2e klasse in, waarmee de ambities aangetoond worden. Voor de vereniging in zijn geheel is de competitie ook goed begonnen. Hert eerste damessoftbalteam opende het seizoen met een alleszeggende 13-3 winst tegen Grizzly en de herensoftballers maakten met een 10-0 overwinning op Euro Stars ook een vliegende start.

Bron: HSV Zwijndrecht