Uitslagen streekvoetbal zaterdag

Voor ASWH lijkt zaterdag definitief het doek gevallen te zijn voor wat betreft een verder verblijf in de 3e divisie.  De ploeg verloor met 0-3 van DOVO uit Veenendaal en is daardoor kansloos geworden voor de nacompetitie.  Volgende week wacht nog een afsluitende wedstrijd voor de Ambachters in het 220 km verderop gelegen Assen tegen kampioen ACV. De ploeg kan dan onderweg vast nadenken over hun tactiek voor het nieuwe seizoen in de 4e divisie.

1e Klasse
Eersteklasser Heerjansdam had weinig moeite met De Zwerver in Kinderdijk. Al na 5 minuten viel de eerste goal en stond na 90 minuten voetbal de eindstand 1-4 op het scorebord. Dezelfde uitslag stond toevallig ook bij CVV Zwervers – RVVH op het bord waardoor de Ridderkerkse ploeg de Dammers wel erg letterlijk op de huid blijft zitten; met nog steeds slechts dat ene punt verschil. Volgende week kan Heerjansdam bij winst tegen eveneens CVV Zwervers het kampioenschap definitief bezegelen.

2e Klasse
VVGZ speelde in de 2e klasse F met 1-1 gelijk tegen Nieuwerkerk waardoor de voor hun zo belangrijke 4e plaats werd veilig gesteld. Mede dankzij een 2-2 gelijkspel tussen een goed spelend Pelikaan en Heinenoord kan de laatst genoemde ploeg de Geluksvogels niet meer voorbij komen in punten en mogen ze meespelen in de nacompetitie voor promotie.

3e Klasse
Ook Groote Lindt wist in de 3e klasse C hun lang gekoesterde 2e plaats veilig te stellen door met 0-1 te winnen van Zwaluwe. ZBC’97 daarentegen verloor kansloos met 6-2 van OSV Oud Beijerland. Hierdoor kan de Zwijndrechtse ploeg de nacompetitie, voor verder verblijf in de 3e klasse, niet meer ontlopen. Volgende week spelen ze hun laatste competitiewedstrijd, tevens streekderby, tegen het Ambachtse IFC. De kampioen die Klundert zaterdag met 4-0 naar huis speelde en vastbesloten is dit seizoen zonder verliespunten af te sluiten.

3e divisieASWHDOVO0-3
1e klasse CDe ZwerverHeerjansdam1-4
2e klasse FVVGZNieuwerkerk1-1
2e klasse FPelikaanHeinenoord2-2
3e klasse CZwaluweGroote Lindt0-1*
3e klasse COSV Oud BeijerlandZBC’976-2
3e klasse CIFCKlundert4-0*

*een uitgebreid verslag staat op deze website

Bron ATOS Sport