Uitslagen streekvoetbal

HENDRIK-IDO-AMBACHT/ZWIJNDRECHT Dit weekend is IFC op sportpark Schildman kampioen worden van de 3e Klasse C. Na de winst op DFC was de ploeg met nog 5 wedstrijden te gaan niet meer in punten in te halen. En hoewel de Dordtse gasten het de Ambachters nog wel lastig maakte, en zelf  even op een 0-2 voorsprong kwamen, eindigde de kampioensstrijd voor IFC in een duidelijke 4-2 overwinning. Elders op deze website staat een uitvoerig verslag van de wedstrijd.

Minder gelukkig waren hun sportpark-genoten van ASWH in de uitwedstrijd bij HSV Hoek. De ploeg uit Zeeuws Vlaanderen kwam al vroeg op voorsprong en raakte daarna niet meer in problemen.  Het is inmiddels de 3e overwinning voor Hoek op rij, hetgeen dit seizoen nog niet was voorgekomen. Omdat de vijf onderste ploegen van de 3e divisie zaterdag allemaal verloren, blijft ASWH desondanks nog wel op de 16e plaats staan. De 1e klasse koploper Heerjansdam heeft in de wedstrijd tegen BVCB mogelijk kostbare punten verspeeld door met 1-0  van deze ploeg uit Bergschenhoek te verliezen. Want concurrent RVVH wist wel opnieuw te winnen en is inmiddels opgeklommen naar de 2e plaats met slechts nog 4 punten verschil. De andere concurrent Xerxes/DZB heeft weliswaar 6 punten verschil maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

Voorsprong Groote Lindt vergroot
Minder verassend was de winst in de 2 klasse van VVGZ op Slikkerveer, de ploeg uit Ridderkerk die dit hele seizoen nog maar 2 keer gewonnen heeft. De Geluksvogels kregen de punten echter niet cadeau en konden pas in de 2e helft de voorsprong veilig stellen. Bij Pelikaan, de andere Zwijndrechtse club in deze klasse, viel op Bakestein zelfs geen enkel doelpunt tegen Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel doordat beide ploegen elkaar goed in evenwicht wisten te houden. Minder sportief was de reactie van een thuisploeg-speler na afloop van de 3e klasse wedstrijd Internos – Groote Lindt. Mogelijk uit frustratie veroorzaakte hij een handgemeen dat nog behoorlijk uit de hand liep. Desondanks heeft Groote Lindt dankzij deze overwinning de voorsprong op zijn Brabantse achtervolger mooi kunnen vergroten. De wedstrijd tussen  ZBC’97 en Hekelingen was tenslotte zaterdag afgelast vanwege wateroverlast. Deze wedstrijd wordt nu op 8 april gespeeld.

Uitslagen van de streekvoetbal wedstrijden gespeeld op zaterdag 1 april 2023

WedstrijdEindstand
HSV Hoek -ASWH3-0
BVCB – Heerjansdam           1-0
Pelikaan – Spirit0-0
Slikkerveer – VVGZ1-3
Internos – Groote Lindt1-3
IFC  – DFC                      4-2