Uitslagen streekvoetbal

Maar liefst twee voetbalderby’s werden er zaterdag in onze streek gespeeld in de amateurcompetitie. Allereerst was er op sportpark De Noord de strijd tussen VVGZ en Pelikaan. Na een wervelende opening door VVGZ ging deze de rust in met 3-0. In de tweede helft kwam Pelikaan goed terug en maakte met twee tegendoelpunten er nog een spannende wedstrijd van.  In blessuretijd viel de uiteindelijke 4-2.

De andere Zwijndrechtse derby vond plaats op sportpark Bakestein tussen Groote Lindt en ZBC’97. De eindstand was net als de vorige confrontatie 3-1. Alleen dit keer viel de uitslag in het voordeel van Groote Lindt uit. Gedeeltelijk doordat in de 2e helft ZBC’97 vanwege twee rode kaarten de wedstrijd met slechts negen spelers moest uitspelen.

ASWH heeft zaterdag tegen Excelsior’31 uit Rijssen een broodnodige overwinning kunnen binnenhalen. Met 3 punten op zak klom ASWH zelfs 2 plaatsen omhoog in het klassement waardoor men in ieder geval weer van de laatste plaats verlost is. Ook de andere Ambachtse ploeg IFC kon opnieuw een overwinning bijschrijven, de 17e inmiddels van de 18 wedstrijden, door met 0-2 van Zwaluwe te winnen.

Heerjansdam had het met SVOD’22 uit Domburg/Oostende soms niet makkelijk maar won op sportpark De Molenwei uiteindelijk met 3-1. De ploeg uit Heerjansdam stelde daarmee zijn koppositie in het klassement opnieuw veilig. Men zag zelfs de afstand tot concurrent XerxesDZB groter worden door een nederlaag van de Rotterdammers tegen Terneuzense Boys.

Uitslagen van de streekvoetbal wedstrijden gespeeld op zaterdag 25 maart 2023

ASWH  – Excelsior’311-0
Heerjansdam – SVOD’223-1
VVGZ – Pelikaan4-2
Groote Lindt – ZBC’973-1
Zwaluwe – IFC0-2