Uitslagen streekvoetbal

In de 3e divisie kreeg ASWH dit seizoen zijn 14e nederlaag te verwerken. Dit keer was het hun streekgenoot BVV Barendrecht die de bovenliggende partij was. Doordat hekkensluiter Excelsior ’31 gelijk speelde op het veld van Sportlust’46 kon Barendrecht deze ploeg passeren in het klassement en staat daar nu in de top 3. Voor ASWH betekende die zelfde uitslag echter dat Excelsior nog maar 1 punt van de Ambachters verwijderd is en dus ook het schrikbeeld om echt laatste te staan weer een stapje dichterbij is gekomen.

1e klasse koploper VV Heerjansdam leek zaterdag een geval van appeltje-eitje geserveerd te krijgen met hekkensluiter VV Rijsoord.  Echter de ploeg uit Rijsoord dacht daar anders over en maakte het hun gasten knap lastig. Tot twee keer toe kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong en moesten de Dammers alle zeilen bijzetten om de eindstand uiteindelijk nog in een gelijkspel te laten eindigen. Daarmee voorkwam men nog net op tijd dat, in de strijd voor de periodetitel, hun concurrent VV Brielle op gelijke hoogte kon komen. Maar wil Heerjansdam de titel zondermeer veiligstellen dat moet men de komende wedstrijd tegen DCV wel winnen

In de 2e klasse had VVGZ een geduchte tegenstander in Neptunus-Schiebroek waarbij een 2-0 achterstand in de tweede helft door VVGZ nog knap in een 2-3 voorsprong werd omgebogen. Door een strafschop in de 85e minuut kregen de Rotterdammers echter de gelegenheid de stand weer gelijk te trekken en moest men de punten uiteindelijk met elkaar delen. In de wedstrijd VV Pelikaan tegen VV Hillegersberg hielden beide ploegen elkaar geheel in evenwicht en vielen er aan beide kanten geen doelpunten.

In de 3e klasse verloor ZBC’97 zaterdag van een efficiënt spelend VV Klundert dat met weinig kansen de overwinning naar zich toe trok. In Klaaswaal liep Groote Lindt bij SSS al vroeg in de wedstrijd tegen een rode kaart op. Maar ondanks dat men met één man minder moest spelen kon SSS daar geen voordeel uit putten en eindigde de wedstrijd onbeslist. Dat kon niet gezegd worden van de wedstrijd tussen IFC en Hekelingen die door de Ambachters ruimschoots gewonnen werd. Lees een uitgebreid verslag van de laatste 2 wedstrijden elders op deze website.

Uitslagen van de streekvoetbal wedstrijden gespeeld op zaterdag 4 maart

ASWH-Barendrecht 0 – 3

Rijsoord-Heerjansdam 2 – 2

Neptunes Schiebroek-VVGZ  3 – 3

Pelikaan-Hillegersberg  0 – 0

IFC-Hekelingen  12 – 0

Klundert-ZBC’97  3 – 0

SSS-Groote Lindt 1 – 1

FC Dordrecht-Almere City 0 – 1 (gespeeld op 3 maart)

Sliedrecht2- VVGZ2  2 – 1

Pelikaan2- Oranje Wit2  0 – 7