Uitslagen streekvoetbal

Zaterdag 30 september speelde ASWH zijn 6e competitiewedstrijd tegen Smitshoek. Een geroutineerde Vierde divisie ploeg die de Ambachters na een half uur aanvankelijk op achterstand zette. Maar nog voor rust waren de rollen omgedraaid en stond een goed spelend ASWH met 2-1 voor. Dat zou uiteindelijk ook de eindstand gaan worden. De ploeg pakte daarmee tevens de koppositie in het klassement.

V.v. Heerjansdam speelde op hun eigen Molenwei dit weekend tegen Poortugaal.  Dit team staat op de ranglijst direct onder Zwaluwen Vlaardingen en die ploeg was op 9 september afgetekend te sterk voor de Dammers. Een herhaling van dat scenario bleef dit keer uit en Heerjansdam nam zelfs voor rust de leiding. Pas tegen het einde van de wedstrijd scoorden de gasten de gelijkmaker (1-1) en kregen ook nog een penalty toegewezen. Doelman Oscar Roos wist die strafschop echter te stoppen waarna Heerjansdam opgelucht een punt kon bijschrijven.

In de 2e klasse stond Pelikaan in Kinderdijk tegenover De Zwerver.  De ploeg waar hoofdtrainer Joery van der Waal vorig seizoen nog de leiding over had. Pelikaan wist er zaterdag een 2-1 overwinning op te behalen. Ook VVGZ pakte opnieuw 3 punten tegen Alexandria’66. Met hun 2e overwinning staan de Geluksvogels, samen met Spartaan’20, bovenaan het linker rijtje. IFC kon zaterdag tegen het Dordtse EBOH sinds lange tijd ervaren hoe het is om aan te kijken tegen een ruime achterstand (1-4).  De Ambachtse ploeg wist een ongekende nederlaag te voorkomen door de stand voor het eindsignaal terug te brengen tot 4-4.

In de  3e klasse  pakte ZBC’97 opnieuw overtuigend de winst; dit keer tegen het Dordtse DFC. Niets wijst er meer op dat de Zwijndrechtse ploeg eind vorig seizoen nog voor lijfsbehoud moest spelen. En Groote-Lindt pakte, na het derbyverlies vorige week, zaterdag zijn eerste punt in de competitie tegen Schelluinen. Een ploeg die tot de zomer nog in de 2e klasse speelde. Zie wedstrijdverslag.

Vierde divisie  
SmitshoekASWH1-2*
HeerjansdamPoortugaal1-1*
2e Klasse  
De ZwerverPelikaan1-2*
VVGZAlexandria’661-0
3e Klasse  
IFCEBOH4-4
DFCZBC’972-4*
Groote LindtSchelluinen2-2

(*rechtstreekse verslagen bij ATOS Sport)

Bron ATOS sport