Uitslagen streekvoetbal

Zaterdag speelde ASWH op eigen veld zijn 5e competitiewedstrijd tegen VOC uit Rotterdam. Al na 2 minuten lag de eerste goal erin voor ASWH. De gasten bleken nauwelijks partij voor de Ambachters die een eindstand van 4-0 op het scorebord wisten neer te zetten. Daarmee staat de ploeg nu 4e in de Vierde divisie. Een positie net boven Smitshoek; de tegenstander voor komende zaterdag.

Heerjansdam begon zaterdagmiddag pas laat, om half 6, zijn wedstrijd op het Rotterdamse sportpark Varkenoord tegen SC Feyenoord. De Dammers verloren de wedstrijd met 1-0 maar ze blijven daarmee nog wel op de 11e plaats staan.

Voor de clubs in de klassen 1 tot 5 begon zaterdag pas de eerste competitiedag. In de 2e klasse F stond Pelikaan op Bakestein tegenover degradant  Spartaan’20. De twee ploegen hadden elkaar nog nooit getroffen en dus werd de thuisploeg verrast door het sterke spel van hun gasten. Pas in de tweede helft leek Pelikaan een antwoord op dit spel te hebben gevonden en eindigde de wedstrijd nog in 2-5.

Ook VVGZ speelde tegen een degradant: CVV Zwervers uit Capelle aanden IJssel. Na een lang doelpuntloos begin kwam VVGZ in de 56e minuut op voorsprong door een fraaie vrije trap van Ioldi Soares de Brito. Daarna werd het nog een aardige wedstrijd voor de Zwijndrechtse Geluksvogels met een eindstand van 0-2. En IFC ging tegen Spirit uit Oudekerk a/d IJssel onverstoord verder met wat ze in de vorige twee seizoenen ook deden: het binnenhalen van overwinningen.  Het werd na 90 minuten voetbal 1-4 voor de Ambachters.

ZBC’97 beleefde in de 3e klasse C vrijwel een herhaling van het vorige seizoen door de eerste competitiewedstrijd tegen sportparkbuurman Groote Lindt te winnen; dit keer met 5-2. Een gedroomde start voor de in nieuwe shirts spelende thuisploeg. Bij Groote Lindt daarentegen werk aan de winkel om uit te zoeken waarom het opnieuw zo mis kon gaan in deze Zwijndrechtse derby. Zie ook het wedstrijdverslag.

Vierde divisie  
ASWHVOC4-0*
FeyenoordHeerjansdam1-0*
2e Klasse   
PelikaanSpartaan‘202-5*
CVV ZwerversVVGZ0-2
3e Klasse  
SpiritIFC1-4
ZBC’97Groote Lindt5-2*

(*rechtstreekse verslagen bij ATOS Sport op Zaterdag)

Bron ATOS sport