Uitslagen streekvoetbal

ZWIJNDRECHT – Zaterdag werden er weer twee nacompetities gespeeld. Groote Lindt speelde thuis tegen Hardinxveld met als inzet een plek in de finaleronde voor promotie naar de 2e klasse.  En ZBC’97, die speelt om degradatie uit de 3e klasse te voorkomen, was te gast in Sprang-Capelle bij Neo’25.

Op een druk bezocht en zonovergoten sportpark Bakestein speelde Groote Lindt een prima wedstrijd maar was het Hardinxveld die met hun spits Aldo Tagliasacchi de openingstreffer maakte. Voor rust kwam voor Groote Lindt echter nog de gelijkmaker door Moustakim Atlagh. In de tweede helft werd er helaas niet meer gescoord en bracht ook de verlenging geen uitkomst. Uiteindelijk moesten strafschoppen de wedstrijd gaan beslissen en die serie eindigde in het voordeel van Hardinxveld: 4-6. Groote Lindt speelt volgend jaar dus weer in de 3e klasse en Hardinxveld staat in de finaleronde tegenover het Zeeuwse Dauwendaele.

Opmaken voor volgende ronde
ZBC’97 speelde in Sprang-Capelle tegen Neo’25 een tactisch slimme wedstrijd en kwam daarin al vroeg op voorsprong. Dit gebeurde in de 13e minuut door een treffer van Denzel Bziker.  Nog voor de rust werd het door Giovanni Klaverweide 0-2 en in de tweede helft door Liomar Jennie 0-3.  De wedstrijd leek toen al beslist te zijn maar Neo’25 gaf niet op en maakte nog via Sam Verstappen de 1-3, wat uiteindelijk de eindstand bleef.  ZBC’97 kan zich nu opmaken voor de volgende ronde op 17 juni.  Wie de volgende tegenstander gaat worden is echter nog onbekend. Die moest voortkomen uit de wedstrijd tussen Ameide en MVV’58. Deze werd na een kwartier echter volledig gestaakt vanwege een ernstige knieblessure van een Ameide-speler die per ambulance van het speelveld werd afgevoerd.  Deze wedstrijd wordt dinsdagavond 13 juni om 20.15 verder gespeeld.

Groote LindtHardinxveld1-1 (na strafschoppen 4-6)
Neo’25ZBC’971-3

Bron: ATOS Sport