Uitslagen streekvoetbal

In de 1e klasse C is Heerjansdam zaterdag met groen-gele rookwolken definitief kampioen geworden. Helemaal vlekkeloos ging die kampioenswedstrijd niet want na de rust keek de ploeg nog aan tegen een 1-2 achterstand tegen een fanatiek spelend CCV Zwervers. Pas in het laatste kwartier werden binnen 2 minuten de 2 verlossende doelpunten gemaakt door Luke Homan. De middenvelder die de ploeg wel vaker op sleeptouw heeft genomen en dit keer dus ook naar die van het kampioenschap. Eindstand 3-2.

3e divisie
ASWH speelde op de laatste competitiedag van de 3e divisie in Assen tegen kampioen ACV. De ploeg verloor kansloos met 4-0 en daarmee was degradatie officieel een feit,  al was dat voor niemand meer een echte verrassing. In het nieuwe seizoen zullen ze in de 4e divisie (de vroegere hoofdklasse) in ieder geval weer een streekderby kunnen spelen tegen het vers gepromoveerde Heerjansdam. Hun laatste ontmoeting in de competitie dateert alweer uit 2012.

2e klasse F
In de 2e klasse F verloor VVGZ van Hillegersberg met 3-2.  Voor VVGZ was echter de belangrijke 4e plaats vorige week al veilig gesteld met recht op de nacompetitie. De inzet is een plaatsje in de 1e klasse en de eerste wedstrijd zal gaan tegen Den Hoorn uit de 1e klasse B. Pelikaan leek zaterdag tegen Strijen aanvankelijk op een flinke nederlaag af te stevenen.  In de 2e helft zag de verslaggever echter een totaal ander Pelikaan de kleedkamers uitkomen en wonnen de Zwijndrechtenaren nog met 3-4.

3e klasse C
In de 3e klasse C speelde Groote Lindt thuis tegen DFC.  Beide clubs namen genoegen met een gelijkspel. Ook Groote Lindt gaat nu spelen voor promotie en begint de nacompetitie zaterdag met een thuisduel tegen Schelluinen uit de 2e klasse H. ZBC’97 tenslotte was zaterdag de laatste tegenstander van kampioen IFC. Met 0-4 sluiten de Ambachters het seizoen zonder verliespunten af met maar liefst 70 doelpunten. ZBC’97 moet in de nacompetitie helaas  gaan strijden om een nieuw ticket voor de 3e klasse.  Op 10 juni is dat bij Neo25 uit de 3e klasse E.

3e divisieACV AssenASWH4-0
1e klasse CHeerjansdamCVV de Zwerver3-2
2e klasse FHillegersbergVVGZ3-2
2e klasse FStrijenPelikaan3-4
3e klasse CGroote LindtDFC1-1*
3e klasse CZBC’97IFC0-4
*= een uitgebreid verslag elders op deze website

Bron ATOS Sport