Uitslagen streekvoetbal

De huidige koploper in de 1e klasse C Heerjansdam won zaterdag opnieuw van Brielle dit seizoen. Twee vroege goals die snel achter elkaar vielen leken lange tijd ook de eindstand te gaan vormen. Maar vlak voor het eindsignaal kwam er toch een tegendoelpunt die de wedstrijd nog heel even spannend maakte. Doordat het achtervolgende RVVH op de valreep van SHO won blijft het onderlinge verschil met deze club nog steeds slechts 1 punt.

Minder spannend was de wedstrijd Pelikaan – Slikkerveer. De ploeg uit Ridderkerk staat onderaan in de 2e klasse F en daardoor kandidaat voor directe degradatie. Mogelijk berustend in dit lot was de ploeg een gewillige prooi voor de spelers van Pelikaan die er een zonnig doelpuntenfestijn van maakte.  Ook klassegenoot  VVGZ kreeg met Strijen een lager geplaatste tegenstander op bezoek. Alleen  moesten daar de eigen fans geduld hebben tot aan het begin van de 2e helft om hun club op voorsprong te zien komen.

Drie punten wist ook ZBC’97 zaterdag te verdienen in de 3e klasse C in hun uitduel tegen Zwaluwe.  Groote Lindt was daarentegen wat minder gelukkig bij Rhoon. Deze ploeg wist vorige week  Internos nog met 1-3 te verslaan en stuurde zaterdag hun gasten zonder punten terug naar Zwijndrecht.  Groote Lindt mag zich, voor het behoud van de 2e plek in het klassement,  gelukkig prijzen dat kampioen IFC in een doelpuntrijk duel SSS nipt wist te verslaan. Een uitgebreid verslag van deze wedstrijd staat elders op deze website.

Uitslagen van de streekvoetbal wedstrijden gespeeld op zaterdag 29 april 2023

WedstrijdEindstand
Heerjansdam – Brielle2-1
Pelikaan – Slikkerveer6-0
VVGZ – Strijen2-0
Rhoon – Groote Lindt2-1
IFC  – SSS                      6-5
Zwaluwe – ZBC’971-3