Twee zaalkampioenen bij Albatros

Albatros begroet twee nieuwe kampioenen: D4 en E5 (voorpagina)

ZWIJNDRECHT – Albatros heeft afgelopen zaterdag twee kampioenen mogen begroeten. De jeugdteams D4 en E5 mochten de bloemen in ontvangst nemen en een stuk taart gaan eten.

De wedstrijd van E5 tegen de nummer 2 DVS ’69 E4 was een hele spannende. In de slotfase scoorde de thuisploeg de winnende 5-4 treffer en toen konden de handen de lucht in. Het team van Anouk en Naomi bestaat uit Billie, Florian, Lieve, Loïs, Senn en Senn en het was het eerste kampioenschap in hun nog prille korfballeven. De wedstrijd van koploper D4 tegen Springfield D2 werd verre van spannend. De thuisploeg van Arnoud, Daan en Jesse won met 14-0 en ontving onder de tonen van We Are The Champions de bloemen uit handen van jeugdcoördinator Serena. D4 is nog altijd ongeslagen in de zaal en we feliciteren Emilia, Jasmijn, Jasper, Juna, Madelief, Mats, Nikki, Ninthe, Rachel, Sem en Sid.

Albatros 2 en C1
Albatros 2 kon nog geen feestje vieren, want de strijd tegen runner-up TOP 3 eindigde in een nederlaag. De Zeeuwen hadden in Arnemuiden een slim verdedigend plan opgetrokken, maar in de rust leidde Albatros toch met 5-6. Na rust ontbrak het geduld en de nodige
reboundkracht en kon de ploeg van Thomas van den Bosch geen vuist meer maken. Uiteindelijk werd het verschil in de tweede helft nog groot (16-8), maar Albatros houdt de kansen op de titel wanneer de resterende twee wedstrijden gewonnen worden. C1 liet zich niet verrassen door Merwede/Multiplaat C1 en won met 20-14 waardoor de achtervolging op de play-offplaatsen onverminderd doorgaat. Zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd bij Oranje Wit in Dordrecht.

Albatros B1 en D1
Het was overal niet zo’n goede dag voor de Albatrossers want naast 12 overwinningen waren er 15 nederlagen waaronder twee zure voor B1 en D1. B1 liet zich op inzet en kracht aftroeven door Sporting Delta B1 (19-15) en ontvangt zaterdag koploper PKC/Vertom B1. Bij
winst is de play-off bereikt, maar bij een nederlaag is het de hoop dat de Papendrechtse ploeg in de laatste wedstrijd tegen Vriendenschaar haar sportieve plicht vervuld. D1 kwam er in Papendrecht in het eerste deel van de wedstrijd tegen PKC niet aan te pas en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 11-7 nederlaag. Als beste nummer drie heeft Albatros de play-offs al bereikt, maar een hogere positie is nog mogelijk na de laatste twee wedstrijden.

Scorende topschutters
Het vlaggenschip liet in de Dordtse Oranje Withal een prima eerste helft zien tegen Movado (10-20), maar de tweede helft werd ontsierd door veel oponthoud en fluitsignalen. De ruime overwinning van 17-27 kwam niet in gevaar, mede dankzij de zesmaal scorende topschutters
Alice en Inge. De overige winstpartijen kwamen op naam van senioren 3, senioren 9, A1, D3, D5, E2, E6 en F1. Het 3e versloeg DVS’69 2 met 22-19 en blijft hopen op een misstap van koploper Swift Het 9e blijft koploper door de 7-12 winst op ACKC 3 en A1 wist de wedstrijd tegen Spirit A1 in haar voordeel te beslissen: 21-19. D3 won met 11-7 van PKC/Vertom D3 en bij D5 tegen Terda D1 was er ook een minimaal verschil: 4-5 in het voordeel van de gasten uit Zwijndrecht. Kampioen E2 versloeg Merwede/Multiplaat E1 met maar liefst 1-10. Bij Vitesse E6 tegen Albatros E6 waren de doelpunten duur, maar Albatros maakte de meeste: 2-3. Koploper F1 speelde een thriller tegen HKC/Creon Kozijnen E2 en won met het minimale verschil: 11-12.

Bron Albatros