ZWIJNDRECHT – Bij de in Sittard gehouden nationale titelstrijd voor clubteams heeft de jongens/herenselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O beslag gelegd op twee nationale titels, alsmede een zilveren en een bronzen medaille.

Op het hoogst uitgeschreven niveau 4 bond het herenteam bestaande uit Bart de Ruiter, Thijs Oosterling, de broers Thomas en Jens van der Helm, Dennis Swinkels en Luuk van den Broek de strijd aan met het nationale geweld, Na een spannende strijd trokken de O&O-turners aan het langste eind en veroverden zij de nationale titel met 221,700 punten.

Tot een gelijk resultaat kwam het juniorenteam niveau 7, geformeerd met de turners Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Tristan Massie, Stan de Looze, Sebastiaan Pel en Ian Wever. Zij eisten het nationale goud op met 204,40 punten.

Het zilver van niveau 6 was voor de junioren Yuri en Lance Visser, Koen Kappetijn, Bram van Gemert, Mitchel de Haas en Olaf de Nie. Hun totaalscore kwam uit op 209,550 punten.

Op niveau 8 van de junioren turnden de O&O-mannen zich eveneens naar het ereschavot. Deze ploeg bestond uit Jelle van der Zouwen, Bodi Winkler, Thijs Eijkelenboom, Daan Vlasblom, en Nils Maas. Zij lieten zich het brons omhangen met 198,900 punten.

In de voorgeschreven oefenstof kwamen tot slot de instappers Niek Melkert, Vigo de jager, Dane Lopes, Olivier van Musscher en Luc van Boxtel in actie. Na een zeer verdienstelijk geturnde wedstrijd eindigden zij met 310,400 punten op de zesde plaats.