Twee keer winst voor Albatrosteams

ZWIJNDRECHT – Slechts twee Albatrosteams kwamen op zaterdag 7 mei in het veld voor een veldcompetitiewedstrijd. Albatros 5 speelde in Dordrecht onder prima weersomstandigheden tegen Movado 4. Na een wat moeizame start met een tussenstand van 2-2 draaide het team goed warm voor een mooie en ruime  voorsprong. Topscoorder Bob haalde de meeste doelpunten binnen en invalster Esmee Nunnikhoven uit A2 sloot de sportieve pot af met een mooi schot. Met een winst van 8-23 kon er na afloop genoten worden van een welverdiend drankje in de zon.

Het zesde moest een blik invallers open trekken voor de wedstrijd bij GKV/Enomics 6 in Gorinchem. Het was een rustige zaterdag bij GKV en daarom speelde het team op het hoofdveld. Amar en Dennis waren lekker op schot en maakten samen 12 van de 18 treffers gemaakt. De winst ging, mede met dank aan de uitstekende invallers Ginger, Dennis en Jens, met 11-18 naar de Zwijndrechtse ploeg.

De wedstrijd van A3 tegen Kinderdijk werd gecanceld vanwege een sterfgeval bij de Alblasserdamse club.

Albatros A1 en B1 spelen deze week de halve finale in de bekercompetitie. B1 speelt op dinsdag 10 mei om 19.30 uur bij 2e klasser RWA B1. De andere halve finale gaat die avond tussen DeetosSnel en Nieuwerkerk.
A1, dat in september 51 keer scoorde tegen Seolto en de kwartfinale van IJsselvogels won, speelt op woensdagavond 11 mei thuis. Tegenstander om 19.30 uur in Zwijndrecht is Hoofdklasser KCC/CK Kozijnen. De andere finalist komt uit de wedstrijd tussen KOAG en Fortis.

De finales worden op woensdag 1 juni gespeeld.

Op zaterdag 14 mei gaat de veldcompetitie weer voluit. Maar liefst 33 wedstrijden staan er op het programma voor de Albatrosteams en daarvan zijn er 17 thuis op sportcomplex Develstein.