Turners O&O leven fanatiek mee met olympische finale Bart Deurloo

ZWIJNDRECHT – Dinsdag was een bijzondere dag voor turnvereniging O&O. Hun pronkstuk Bart Deurloo uit Ridderkerk turnde de rekstokfinale van de Olympische Spelen in Tokio. De huidige talenten van de vereniging lieten de toestellen even met rust en keken ademloos toe hoe Deurloo probeerde een medaille binnen te halen.

De 30-jarige sporter kwam als laatste van de acht finalisten in actie en zag veel van zijn concurrenten van de rekstok vallen. Een medaille leek voor het grijpen, maar ook Deurloo ging vroegtijdig naar de grond. Tot grote teleurstelling van de trainers en jonge sporters in de Zwijndrechtse hal van O&O.

“Hij miste zijn eerste combinatie waardoor hij bij de tweede wat meer risico nam,” analyseert talent Jordi Hagenaar. “Hij zat zo hoog! Toen kon hij de rekstok niet meer pakken. Dan ben je klaar,” zegt Luuk Huernink. Deurloo werd uiteindelijk zevende in de rekstokfinale.

De tekst gaat door onder de video

De spanning zat er goed in bij de toekijkende sporters en trainers. “We zitten al zo lang samen in de zaal, hij werkt er lang naartoe en dan komt alle energie boven,” zegt Huerink. “Het was goed voor het teamgevoel om met zijn allen naar onze maat Bart te kijken,” vult Martijn de Veer aan.

De drie jeugdige topsporters barsten zelf ook van de ambitie en kijken dus goed naar Deurloo. “Bart heeft zelf lang meerkamp gedaan en wij doen dat ook allemaal. Pas sinds drie jaar is hij zich gaan specialiseren. Hij is een voorbeeld ons,” zegt Hagenaar.

Bron: mediapartner Rijnmond