Talententeam van Devel Heroes kampioen na winst op BS Leiden

Trotse coach Grace de Bruin met talentvolle meisjes V14 basketballers van Devel Heroes uit Zwijndrecht.

ZWIJNDRECHT –  Op zaterdag 15 april jl. speelde het talententeam van Devel Heroes in de Develhal haar laatste competitie wedstrijd tegen BS Leiden V14 3.  De concurrent voor de titel moest dit keer wel haar meerdere erkennen in een spannende wedstrijd, waarbij Devel Heroes niet van plan was hun eerste plaats makkelijk weg te geven. Een week geleden bleek BS Leiden nog te sterk te zijn en werd er getraind op de aandachtspunten van de vorige wedstrijd. Daardoor waren de dames strijdvaardig om hun eerste plaats en titel te verdedigen, aldus coach Grace de Bruin.

Voor deze thuiswedstrijd was er een groot aantal publiek aanwezig die de meiden vanaf de eerste tien minuten aanmoedigden tot het eind-signaal van de scheidsrechters. In het eerste kwart wilde de bal het basketnet niet in gaan. Aan beide zijde van het veld werd er meerdere keren gemikt, geschoten en gemist bij de ring. Waar de bal het net normaal wist te raken stuiterde het nu herhaaldelijk van de ring af. Het publiek leefde mee en moedigde constant de meiden aan. Met 4.12 minuten op de wedstrijdklok werd er na vrije worpen gescoord door Emma Smits. Helaas werd deze score afgekeurd omdat een ander bal op het veld was gerold. Na een foutenlast van de dames uit Leiden scoorde Emma alsnog en was na 10 minuten de stand 5-2 in de voordeel van Devel Heroes. Onder de bezielende leiding van de coach vochten de meiden zich naar de basket van Leiden en speelden ze als een hecht team. Benthe Opmeer en Kinga Ramm wisten ook snel te scoren en ook forward Jasmay kreeg de bal er met een lay-up in.

Kampioenstitel behaald
Leiden knokte zich terug in de wedstrijd en werd de stand na het derde kwart 28-21. Livvy Sluis toonde veel inzet en was snel met de bal. Helaas raakte ze na een valpartij geblesseerd aan haar knie waarna ze noodgedwongen gewisseld moest worden. In het vierde kwart moet het gebeuren en gingen de meiden van Devel Heroes, spelend in hun nieuwe blauw-oranje clubtenue, er vol voor. Er werd door de coach flink gewisseld waardoor meerdere spelers aan het succes van de team konden bijdragen. Plots kwam er weer dreiging van BS Leiden die inliep en de achterstand probeerde te verkleinen. Het lukte Leiden zelfs nog tot een 39-31 stand terug te komen. Maar de druk en vechtlust van het Zwijndrechtse basketbalteam was te groot voor het Leidse team. Bij het verlossende eindsignaal van de scheidsrechter was de eindstand 43-31 en juichten de meiden en coach van blijdschap hun kampioenstitel tegemoet.

Bron Devel Heroes