Succesvol weekend voor O&O bij het toestelturnen en ritmische gymnastiek

Foto O&O: het pre-juniorenteam

ZWIJNDRECHT – Bij de in Deventer gehouden Nederlandse kampioenschappen ritmische gymnastiek voor groepen hebben de pre-junioren van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O beslag gelegd op het bronzen eremetaal.

Het team samengesteld met de turnsters Alexia Barten, Yselle Kleingeld, Julia Izeboud, Julièt Landsmeer en Guusje van Musscher kwam uit in de 2de divisie op het onderdeel bal. Hun compositie werd gewaardeerd met 11,650 punten. Het senioren duo Rosalie van den Berg en Lente Zwaal kwamen slechts weinig tekort voor het erepodium Met hun knotsoefening eindigden zij met 14,900 punten op een vierde plaats. Een zelfde lot overkwam het juniorenteam met de turnsters Nadise Koebrugg, Djinti Kleinhuis, Emily van Zessen, Selina Penning en Alexia Barten. Hun knotsoefening werd beoordeeld met 9,500 punten.

Districtskampioenschappen toestelturnen dames
Bij de in de Rotterdamse Topsporthal gehouden districtsfinale individueel toestelturnen voor meisjes en dames heeft de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O met succes deelgenomen. Jara van Dijk wist daarbij de districtstitel voor zich op te eisen. Jara kwam uit in de categorie senior-D. Met een totaalscore van 43,799 punten trok zij aan het langste eind. Zij bouwde dit puntentotaal op met 11,100 pnt. op sprong, 10,633 pnt. op brug, 10,333 pnt. op balk en 11,733 pnt. op vloer. Haar clubgenote Vera Nederhof eindigde in deze klasse met 41,700 punten als zevende. In de categorie junior-E eiste Elisa Vogelaar het meerkamp brons op. Haar eindtotaal kwam uit op 42,167 pnt. Tot en gelijke rangschikking kwam Caithlin Karel in de toestelfinale brug. Zij verdiende het brons met 10,150 pnt.

Foto O&O: Donar Cup medaillewinnaars bij het toestelturnen

Haagse Donar Cup
De meisjes/dames toestelturnselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O heeft met een groot aantal turnsters in diverse categorieën deelgenomen aan de Haagse Donar Cup. Een individueel toernooi waarbij eremetaal te veroveren was in zowel het meerkampklassement als bij de onderliggende toestellen. De O&O-afvaardiging was hierbij zeer succesvol. Zij wist beslag te leggen op zeventien medailles. De prijswinnaars zijn:

  • Felicia Gerritsen (middenbouw 4) zilver balk.
  • Elise Vogelaar (junioren E), zilver allround, goud brug en brons vloer.
  • Caithlin Karel (junioren E), zilver sprong
  • Fenna Hoogvliet (jeugd F), brons allround, brons balk en zilver vloer
  • Vera Nederhof (senioren D), zilver allround, goud vloer, zilver balk en brons sprong
  • Jara van Dijk (senioren D), goud allround, balk en sprong, zilver brug en brons vloer

Bron: O&O