Succesvol weekend O&O turners

ZWIJNDRECHT – De turners van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O hebben een druk en succesvol weekend achter de rug. In Volendam turnden zij op zaterdag hun tweede individuele plaatsingswedstrijd en op zondag de halve finale voor teams. 

Individueel trok Koen Kappetijn bij de senioren-niveau-2 van de 2de divisie aan het langste eind. Hij eiste met 70,200 punten het goud voor zich op. Ian Wever pakte met 66,60 punten het brons en Sebastiaan Pel kwam slechts 0,15 punten tekort voor het eremetaal en eidigde als vierde. In de 1ste divisie junior-II turnde Thijs Eijkelenboom zich met 70,950 punten naar het brons. Met dit resultaat wisten zij zich te plaatsen voor de halve landelijke eindstrijd. Paul de Jongh, Tristan Massie, Jelle van der Zouwen (senior-2de div.), Lance Visser, Olaf de Nie (junior-II-1ste div.)Lucas van den Kieboom (jeugd-1ste div.), Thomas van der Helm, Bart de Ruiter, Dennis Swinkels (senior-1ste div.) drongen eveneens door tot de halve finale.

In de halve finale teams kwamen de 1ste-divisie-senioren Bart de Ruiter, Thomas van der Helm en Dennis Swinkels knap als eerste uit de strijd. Zij veroverden het goud met 201,75 punten. In de 2de divisie liet het team O&O-1, samengesteld met de turners Koen Kappetijn, Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever en Sebastiaan Pel, zich het zilver omhangen. De eindscore bedroeg 208,40 punten. Team O&O-2, geformeerd met Tristan Massie, Jelle van der Zouwen, Olaf de Nie,Thijs Eijkelenboom en Lance Visser eindigde met 194,200 punten op de vijfde plaats. In de pupil-A-categorie kwamen Kian Olthoff en Yarsin Molla Farajzadeh onder de vlag van Top Turnen Zuid-Holland in actie. Zij werden met hun team derde. Alle teams drongen door tot de nationale eindstrijd.