Streekvoetbal uitslagen

ZWIJNDRECHT – Zaterdag speelde ZBC’97 zijn beslissende wedstrijd in de KNVB nacompetitie tegen MVV’58 uit Meteren met als inzet het blijven spelen in de 3e klasse. En hoewel de wedstrijd,  op neutraal terrein bij v.v. Almkerk,  voortvarend begon voor de Zwijndrechtse ploeg kwam MVV’58 in de tweede helft weer volledig terug in de wedstrijd.

Een efficiënt spelend ZBC’97 bestrafte in de eerste helft  vooral de slordigheden van hun opponent en stond vlak voor rust al met 3-0 voor. De doelpuntmakers waren Thayrison Doran, Geert Cleef en Liomar Jennie. Toch wist MVV’58  nog net voor het rustsignaal de 3-1 te maken via Morris van den Brink. Kennelijk gaf dat de ploeg voldoende strijdlust om in de 2e helft, en via dezelfde spits,  weer tot 3-3 terug te komen. Dat was ook de stand na 90 minuten voetbal en dus moest er verlengd worden op sportpark Almkerk. Ondanks dat ZBC’97 daarin, door een rode kaart, een kwartier lang met een man minder moest spelen was het  Kenneth Klaverweide die de verlossende 4-3 binnenschoot. Met deze eindstand kon ZBC’97 opgelucht ademhalen; de ploeg speelt in het nieuwe seizoen opnieuw in de 3e klasse.

IFC vrouwen
Bij de vrouwenteams was het IFC dat in de nacompetitie tegen EMM’21 uit Roelofsarendsveen een mooie promotie naar de 2e klasse in de wacht wist te slepen.  Op het warme terrein van Escamp in Den-Haag waren de Ambachtse spelers duidelijk een maatje te groot voor EMM’21 dat volgend seizoen weer in de 3e klasse zal uitkomen.

ZBC’97MVV’584-3       (ZBC’97 blijft in de 3e klasse)
IFC vr 1EMM’214-0       (IFC door naar de 2e klasse)

Bron ATOS Sport