Snikhete korfbaldag voor de Albatros teams

Foto Albatros: De kampioenen van D1. (Foto voorpagina: de kampioenen van E1)

ZWIJNDRECHT –  Albatros heeft op zaterdag 10 juni weer twee kampioenen gehuldigd. Albatros E1 werd de 3e kampioen en ontving de bloemen uit handen van selectietrainer Ed van der Steen. Het team van Rene en Anouk is al het hele seizoen, dus vanaf september 2022, zonder puntverlies en kon de derde titel aan haar totaal toevoegen.

Het ging niet heel makkelijk in de wedstrijd tegen PKC/Vertom E1, maar de 6-6 tussenstand werd omgebogen in een 11-6 eindstand, dus opnieuw taart en rozen.  Elke, Emma, Givano, Jens en Jayden gaan proberen ook de laatste wedstrijd van dit seizoen te winnen en zo een unieke prestatie neer te zetten.  Ook D1 werd gehuldigd voor het reeds behaalde kampioenschap. De wedstrijd tegen HKC werd overtuigend met 15-7 gewonnen en daarmee tankte de ploeg zelfvertrouwen voor de playoff-wedstrijd van a.s. zaterdag tegen Nieuwerkerk D1.

Albatros 1 niet gelukkig
Albatros 1 stapte na de 16-16 bij Merwede/Multiplaat teleurgesteld van het veld. Vanaf halverwege de eerste helft leek Albatros de slechte start achter zich gelaten te hebben en bovenliggend te zijn. Bij rust stond er een 10-10 tussenstand op het scorebord en in de tweede helft ontspon zich een bloedstollend spannende strijd. Albatros had bij 13-15 de beste papieren, maar was niet erg gelukkig met vrije ballen en strafworpen. Ook bij 16-16 waren er nog een paar doelpogingen, maar het mocht op het zeer warme Sliedrechtse veld niet zo zijn. Het wordt zaterdag zaak om zelf van Rust Roest te winnen en te hopen op gunstige uitslagen in de poule.

Hoofd koel houden
Het was een snikhete dag in Nederland en ook op de korfbalvelden was het water bijna niet aan te dragen. De jonge en oude korfballers hadden alle moeite om het hoofd koel te houden, maar toch waren er prima prestaties. Winst was er met name voor de teams in de C- en D-categorie. C2 maakte gehakt van KCC/CK Kozijnen C1 (16-7), kampioen C3 versloeg Korbatjo C2 met 5-9. D2 won netjes met 10-5 van ACKC D1 en eindigt op een mooie 2e plek, kampioen D3 haalde uit tegen Triade D1 (17-4) en D4 versloeg KCC/CK Kozijnen D3 met 3-10. C1 speelde met 10-10 gelijk tegen het hoger geplaatste ONDO en ook C4 speelde gelijk (7-7 bij PKC).

Kampioenschap uit beeld
De overige winstpartijen kwamen op naam van senioren 2 (10-13 bij Merwede 2), senioren 4 (21-14 tegen Movado 3) en senioren 8 dat Korbatjo 4 met 9-22 overklaste. B1 won met maar liefst 27-16 van KCR B1 en ook kampioen B2 won nogmaals (10-11 bij Oranje Wit B2). E4 blijft door de winst bij ACKC in de race om de titel en E6 heeft de smaak te pakken: 5-3 tegen Merwede. F3 nam een voorschot op het feestje van volgende week en won met 13-9 van HKC F2. Het vermelden waard is de 19-19 van Albatros A1 bij Fortuna/Delta Logistiek A1. De reeds gedegradeerde ploeg van Jasper en Remco neemt zo toch met een glimlach afscheid van haar trainers en het veldseizoen. Teleurstellend was de 12-15 nederlaag van senioren 5 tegen Movado 2 waardoor het kampioenschap uit beeld lijkt, maar promotie nog wel tot de mogelijkheden behoort.

Bron ckv Albatros