Selectiewedstrijden voor het Nederlandse jeugdteam bij de Dordtse Rugby Club

Selectiewedstrijden voor het Nederlandse jeugdteam bij de Dordtse Rugby Club

DORDRECHT –  Zaterdag 8 juli wordt een gedenkwaardige dag voor de ambitieuze Dordtsche Rugby Club. Voor het eerst in de geschiedenis van Rugby League Nederland vinden er selectiewedstrijden plaats voor het Nederlandse U19s Rugby League team. Een historisch moment voor de club.

De selectiewedstrijden worden gespeeld door Union en League spelers. Ze zijn bepalend voor het finaliseren van de spelersselectie van het Nederlands U19s Rugby League team, dat zijn spelers die jongerzijn dan 19 jaar oud. De Dordtsche Rugby Club is een van de clubs die spelers van dit kaliber levert aan het Nederlandse U19s Rugby League team en die jeugdspelers ook opleidt naar dit niveau. De club is in Nederland ook de enige die zowel Rugby Union als Rugby League in huis heeft voor de jeugd, en op termijn zal dit ook gelden voor de senioren.

Twee varianten
Dit is een eerste stap in de richting van het samenbrengen van de twee vormen rugby; Rugby Union en Rugby League. Beide varianten kennen ieder hun eigen spelregels, dynamiek, tactiek, puntentelling en aantal spelers op het veld.  Rugby Union is in Nederland een wintersport en Rugby League focust zich op de zomerperiode waardoor spelers beide varianten kunnen spelen.  

Strijd om finaleplek
Naast de selectiewedstrijden spelen de Rotterdam Pitbulls en de Zwolle Wolves om 16:00 hun 5de competitie ronde bij de Dordtsche Rugby Club. Beiden clubs strijden voor rechtstreekse plek in de finale om het landskampioenschap.

Info
Zaterdag 8 juli de selectiewedstrijden voor het Nederlandse U19s Ruby League team.
Locatie: Dordtse Rugby Club, Schenkeldijk 10,  Dordrecht.
Iedereen is welkom om te komen kijken. Voor meer informatie: www.dordtscherugbyclub.nl

Bron: Dordtsche Rugby Club