Schoolzwemkampioenschappen 2019

ZWIJNDRECHT- Woensdag 20 maart was het een hele drukke en spannende middag/avond voor de vele zwemmers van de basisscholen uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. De jaarlijkse schoolzwemkampioenschappen werden weer georganiseerd door de zwemclub ZZ&PC de Devel in Zwijndrecht. Al vroeg in de middag waren de vele vrijwilligers bezig om alles klaar te maken in en rond het zwembad voor deze feestelijke aangelegenheid.

Er waren 17 teams ingeschreven uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht van de ingeschreven basisscholen; Sol Villa Ambacht, Meander, Klimboom, Sol Watervlinder, Sol Krommeweg/ Admiraal, Koningin Wilhelminaschool, Steenen Kamer, Develhoek, Twee Wieken Roerdomp & Duivenvoorde. Elk team bestond uit 6 zwemmers uit onder, midden en bovenbouw. Het was dan ook een gezellige drukte in het zwembad door de vele zwemmers, begeleiders, juffen, meesters en alle belangstellenden. De wijkwethouder Jolanda de Witte van Zwijndrecht heeft de schoolzwemkampioenschappen geopend waarna het eindelijk kon beginnen.

Nadat alle teams hun individuele wedstrijden hadden gezwommen was het tijd voor de ludieke estafette wedstrijd. Waarbij er aan het eind met letters een zo lang mogelijk woord moest worden gemaakt. Er was ook weer veel muziek tussendoor te horen wat een hoop sfeer gaf.

Daarna moest de jury even de tijd krijgen om alle tijden per team om te zetten in punten en dit op te tellen zodat de uitslag bekend kon worden gemaakt. Uiteraard was iedereen enorm benieuwd hiernaar.

Eindelijk kwam de uitslag er aan, iedereen luisterde gespannen en er werd bij elke uitslag natuurlijk enorm gejuicht. Iedereen kreeg als herinnering aan dit festijn een medaille en een certificaat want elke zwemmer had uiteraard zijn uiterste best gedaan tijdens de wedstrijd.

De 3 kampioenen, SOL Krommenweg/Admiraal (1e) , SOL Watervlinder(2e), SOL Krommeweg/Admiraal(3e) kunnen zich nu gaan opmaken voor de regionale finale van de schoolzwemkampioenschappen 2019. De zwemmers worden op 13 april in het zwembad in Papendrecht verwacht voor deze wedstrijd. De beste teams van iedere provincie kunnen zich dan ook nog plaatsen voor de landelijke finale.

Tijdens de wedstrijd hadden zich veel vrijwilligers (circa 50) van ZZ&PC de Devel beschikbaar gesteld om alles in goede banen te leiden in het zwembad en het clubhuis. De jeugd van deze club was ook in grote getalen aanwezig.