Sabine Mouthaan Europees Kampioen Twirlen

ZWIJNDRECHT – De Zwijndrechtse Sabine Mouthaan heeft afgelopen weekend op het Europees Kampioenschap Twirlen drie medailles binnengehaald. Ze won in totaal 1x goud en 2x zilver.

De 22-jarige Sabine nam voor de 7de keer deel aan het Europees kampioenschap dat in Selestat in Frankrijk werd gehouden. Ze kwam uit op drie onderdelen: 1 baton, 2 baton en de dancetwirl. Met de 2 baton heeft Sabine een prachtige eerste plek behaald, met de dancetwirl werd de zilveren plak binnengesleept en op de 1 baton een keurige zesde plaats. Naast deze onderdelen kwam Sabine voor het eerste uit in teamverband met haar twirlvereniging Rainbows uit Roosendaal. Ook hier werd een zilveren plak gewonnen.

Naast deze medailles was er nog een succes te vieren. Sabine is ook trainster bij de Zwijndechtse twirlvereniging Celebration waar Yselle Kleingeld brons heeft weten te pakken op het onderdeel X-strutting.

Nu het Europees Kampioenschap achter de rug is kan Sabine zich gaan richten op het Wereld Kampioenschap. Deze zal plaatsvinden van 27 juli tot en met 31 juli in Eindhoven.