ZWIJNDRECHT – Slechts negen wedstrijden van Albatroskant op zaterdag 21 december. Vanwege de voorbereidingen op het Kerstgala was de eigen kantine gesloten en werd er koffie bij de buren gedronken. D2 opende het thuisbal in de Develsteinhal en deed zichzelf tekort. De met 8-10 verloren wedstrijd had met iets geconcentreerder verdedigen een beter resultaat op kunnen leveren. B4 deed het één helft uitstekend tegen koploper Oranje Zwart maar moest in de tweede helft capituleren: 3-8.

De drie A-wedstrijden leverden alle smaken uitslagen op. A4 deelde via 12-12 de punten met Korbatjo A3, A3 maakte korte metten met Triade A2 en A2 verloor met 12-18 van HKC A2. Bij de senioren was er winst voor het 6e dat GKV 4 met 18-9 dubbelde en als koploper het jaar gaat wisselen. Ook winst voor het 7e dat het spannend maakte tegen DSO (K) 3 (16-15), maar het 8e kwam ruim tekort tegen Triade 3.

’s Avonds was er een uitermate geslaagd diner en Kerstgala voor de Albatrossers. Maar liefst 117 kinderen deden zich te goed aan het heerlijke eten om vervolgens samen met de wat oudere jeugd een swingende avond in prachtige galakleding te beleven.

Komende vrijdag is de 14e editie van de jaarlijkse Gerard Los Vaardigheidsdag als naar schatting 100 Albatrossers hun leeftijdsgenoten uitdagen bij korfbalactiviteiten. De strijd om de wisselbekers is ieder jaar fanatiek maar wel sportief.

Op zaterdag 28 december is er geen competitiekorfbal maar wel nemen vier Albatrossers deel aan de Korfbal Challenge in de Topsporthal in Rotterdam.