Resultaten streekvoetbal en wedstrijdverslag OSV – Groote Lindt

De nieuwe corona-proof elftalfoto van Groote Lindt.

Een overzicht van de voetbaluitslagen van de dit weekend gespeelde 1e streekelftallen uit Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. De wedstrijd van de zondag Hoofdklasser IFC tegen Orion is afgelast in verband met een vastgestelde coronabesmetting bij minstens 1 van de spelers.  

Tweede Divisie ASWH – Quick Boys: 2-0

Eerste Klasse B Nieuw Lekkerland – Heerjansdam: 3-2

Tweede Klasse D CWO – Pelikaan: 2-1

Tweede Klasse D Alexandria’66 – VVGZ: 4-3

Derde Klasse D Oud Beijerland – Groote Lindt: 0-0

Vierde Klasse  C IFC-DVO’60: 4-0

Vierde Klasse  C ZBC’97 – MOC’17:  afgelast

Wedstrijdverslag: OSV Oud Beijerland-Groote Lindt  (door Erik Bezemer)

Op een verlaten en troosteloos Sportpark Olympia nam Groote Lindt het op tegen titelkandidaat Oud-Beijerland.  Met de grote nederlaag (5-0) van het afgelopen seizoen nog in het achterhoofd en zonder de afwezige topscorer Michael Slingerland koos trainer Randell Neeskens voor een 5-3-2 opstelling waarin de, van een zware blessure teruggekeerde, Bas Janssen als prima extra slot op de deur fungeerde. 

Hoewel De Lindt het initiatief in de eerste 20 minuten aan Oud-Beijerland liet, kwam keeper Raymond Klootwijk nauwelijks in de problemen. Het was de ploeg uit Zwijndrecht dat, onder aanvoering van de goed spelende aanvoerder Tom van Oorschot,  op basis van een voortreffelijke inzet steeds vaker de bal veroverde en via de snelle Max Klop in één van de counters eigenlijk op de 0-1 had moeten komen.  Zijn schuiver ging echter net voorlangs.  Er kwam met name veel ruimte op beide vleugels maar helaas waren in deze wedstrijd de voorzetten van beide backs te matig om echt gevaar te stichten.

Na de thee werd het spel er, mede door enorme hoosbuien, niet echt beter op.  Oud-Beijerland voerde de druk weliswaar wat op maar de verdediging stond als een huis en tot echt hele grote kansen kwam het niet.  De Lindt bleef keihard werken en het was jammer dat de eindpass net te vaak onzuiver was en dat er  slordig met de kansen omgesprongen werd, want ook in de 2e helft kreeg de Lindt zeker mogelijkheden om de volle buit mee naar Zwijndrecht te nemen.   De wedstrijd eindigde zoals die begonnen was en daar konden beide partijen uiteindelijk wel mee leven. Na 4 wedstrijden is Groote Lindt met 10 punten prima aan de competitie begonnen en voert het de ranglijst aan.  Daarbij moet uiteraard aangetekend worden dat er teams zijn met pas 1 of 2 wedstrijden gespeeld. Als de eventuele extra Corona maatregelen geen spelbreker  zijn, speelt Groote Lindt volgende week de 5e wedstrijd thuis tegen het gepromoveerde Den Bommel.