ZWIJNDRECHT – De korfballers van Albatros B1 hebben hun hoofdklassedebuut met schotklok bekroond met een overwinning. In de eerste helft kwam het Krimpense KOAG er helemaal niet aan te pas tegen een goed en variërend spelend Albatros dat met een ruime 15-8 voorsprong ging rusten. In de tweede helft bleek de scorepijp leeg en waren er teveel één-schot-aanvallen. Beide teams werden slordiger en minder geconcentreerd, maar de coaches Kees en Eddo konden de ploeg na afloop feliciteren met een mooie 20-11 overwinning. Alle spelers kwamen tot scoren, Jorien werd topscorer met zes treffers. Zaterdag wacht de uitwedstrijd bij Oranje Wit dat met 11-28 klop kreeg van Fortis B1.

Voor veel Albatrosteams stonden er afgelopen zaterdag nog oefenwedstrijden op het programma. De seniorenselectie en A1 oefenden nuttig bij Victum in Houten en scoorden gezamenlijk 78x. Dat leverde winst voor A1 en het 2e op en een 28-28 gelijkspel voor het eerste team dat in de slotseconde een strafworp op de volle winst onbenut liet. C1 verloor nipt van Vriendenschaar C1 en D1 kreeg een lesje in effectiviteit en felheid van dezelfde Hardinxveldse tegenstander.  A2 won met 12-14 bij KOAG A2 maar voor B3 was Reeuwijk B1 veel te sterk. C3 proefde eindelijk de smaak van een overwinning met een ruime oefenzege op Conventus C1.

Albatros 3 en 5 wonnen van Excelsior, het 7e en 8e oefenden in Zoetermeer tegen Meervogels.

Aanstaande zaterdag gaat voor de meeste Albatrosteams de zaalcompetitie van start. Voor de selectie wacht meteen de derby tegen Kinderdijk in Alblasserdam. Het 3e en 4e spelen thuis, maar wel in de Develhal, tegen respectievelijk IJsselvogels 2 en Kinderdijk 3. In totaal nemen 39 Albatrosteams deel aan de komende competitie.