Prima resultaten senioren en jonkies Albatros

ZWIJNDRECHT – Zaterdag 14 mei leverde zonnige resultaten op voor de senioren en de E-jeugd van de korfbalvereniging Albatros. Er waren zes winnende seniorenteams en de vijf E-teams die op de warme zaterdag in het korfbalveld kwamen trokken allemaal aan het langste eind.

Verrassend was de 12-17 winst van senioren 2 bij koploper Oranje Wit 3. In september 2021 wist Albatros2 ook al een 13-13 puntendeling met de Dordtenaren af te dwingen en zaterdag in Dordrecht was de ploeg van Thomas van den Bosch in de tweede helft zelfs heer en meester. De thuisploeg maakte zich druk om van alles en nog wat, terwijl Albatros na rust met scherp schoot en het verschil onoverbrugbaar maken. Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen Merwede 2 op het programma en dan kan een belangrijke stap op weg naar lijfsbehoud gezet worden.

Ook was er op 14 mei winst voor senioren 4, 5, 6, 8 en 9 waarbij de 22 treffers van senioren 8 bij DeetosSnel 7 indruk maakten.

Albatros E4 en E5 wonnen allebei hun thuiswedstrijd (10-3 en 9-4) en E2, E3 en E6 wonnen uit in Dordrecht en Papendrecht. E3 had eerder deze week ook Vriendenschaar E2 al verslagen. Ook F3 speelde deze week twee keer en won met 8-9 en 6-4. F1 is dankzij de 10-19 bij Oranje Wit F1 nog altijd ongeslagen.

Bij de selectieteams waren er prima overwinningen voor A1 en B1, maar helaas ook nederlagen voor S1, C1 en D1. A1 nam de lastige horde Kinderdijk A1 in Alblasserdam met 14-18 en is nog altijd ongeslagen in de Overgangsklasse D. A.s. zaterdag komt PKC/Vertom A2 op bezoek en dan kan bij winst een voorschot op de titel genomen worden. B1 versloeg ONDO in ’s Gravenzande met 16-22.

Senioren 1 kon het in Oud Gastel niet bolwerken tegen het plaatselijke Juliana dat al vaker punten van de Albatrosselectie heeft afgesnoept. Albatros leek net voor rust een goed antwoord te vinden op het achter verdedigen van de thuisploeg, maar ontbeerde bij teveel spelers een zuiver schot. Alleen aanvoerder Mattijs had het vizier op scherp (8x), maar de 15-16 voorsprong verdween in de slotfase als sneeuw voor de zon dankzij verre schoten van de thuisploeg. Albatros trad aan met Anouk den Braanker in de basis en met Timon Lommers en Thomas van den Bosch als coaches. Ook concurrent KOAG maakte gelukkig een misstap waardoor alle ploegen in de stand weer dichter bij elkaar kruipen en de titelstrijd nog onverminderd doorgaat.

C1 verloor met 8-14 van het sterkere Avanti en D1 kwam tekort tegen Vriendenschaar D1.  De 16e overwinning voor Albatros kwam zaterdag op naam van D2 dat met 8-4 won van PKC/Vertom D3.