Prima competitiestart voor Groote Lindt

ZWIJNDRECHT – Direct na de eerste drie competitiewedstrijden zou Groote Lindt weten hoe het elftal ervoor staat. Achteréén volgens OSV Oud-Beijerland  (thuis), IFC (uit) en SSS (thuis) zijn de gerenommeerde tegenstanders in de eerste drie speelrondes. Groote Lindt stond, na een goede voorbereidingsperiode, dan ook scherp aan de aftrap voor de thuiswedstrijd tegen OSV Oud Beijerland.

Direct liet Groote Lindt zien voor de winst te willen spelen en was met een prima veldbezetting dan ook dominant op het speelveld aanwezig. Het was echter OSV Oud Beijerland dat als eerste op voorsprong in de wedstrijd wist te komen. Door een misverstand in de Zwijndrechtse verdediging kon een Beijerlandse aanvaller de bal achter keeper Raymond Klootwijk tikken. Groote Lindt rechtte de rug en duwde Oud Beijerland nog verder terug op de eigen speelhelft. Na een toch wel gemakkelijk gekregen vrije trap wist Hicham Bachau met een mooie trap de gelijkmaker te noteren: 1-1. Direct zette Groote Lindt door en komt via, wederom, Hicham Bachau nog voor rust op een stand van 2-1. Na rust komt OSV Oud Beijerland feller uit de kleedkamer. In dat soort situaties gaat het dan ook weleens niet goed. Zo ook in deze wedstrijd. Na een forse overtreding op Ali Zahidi ontvangt een speler van OSV Oud Beijerland een directe rode kaart. Met slechts 10 spelers is OSV Oud Beijerland een gemakkelijke partij voor Groote Lindt. Via Nasir el Arbaoui (afstandsschot 3-1), Danny Bos (kopbal 4-1) en de ingevallen Moustakin Atlagh (combinatiedoelpunt 5-1).

Een overtuigende start voor Groote Lindt dat vol vertrouwen zaterdag naar Sportpark Schildman in Hendrik ido Ambacht zal afreizen voor de ontmoeting met topfavoriet IFC (aanvang 15.00 uur)