Positief saldo korfballers Albatros

ZWIJNDRECHT – Bizarre wedstrijden en bijzondere uitslagen, dat waren de ingrediënten voor een over het algemeen heel succesvolle zaterdag voor de korfballers van Albatros. Albatros won op zaterdag 18 februari maar liefst zeventien van de 29 gespeelde wedstrijden.

De hoogste score kwam op naam van senioren 5 dat dankzij haar topschutters Koen en Robin het Hardinxveldse HKC 3 met 32-15 declasseerde en koploper in de reserve 3e klasse blijft. Koploper C2 liep bij RWA C1 tegen een zeldzame nederlaag aan (6-5), maar E1 herstelde zich in de tweede helft tegen Fortuna/Delta Logistiek. Een driepunten-achterstand door een slechte start werd omgebogen in een 14-12 overwinning waardoor het team officieus de zaaltitel al binnen heeft.

De topper tussen Albatros F3 en RWA F3 eindigde in een 6-2 overwinning voor de thuisploeg. Het werd een heel spektakel in de Develsteinhal waarbij de ploeggenoten Stan in staat stelden om topscorer te worden. Albatros was de gehele wedstrijd beter en gaf de tegenstander zelfs met de superspeler geen schijn van kans.

Acht teams speelden tegen de koploper in hun poule en boekten wisselende resultaten. A1 speelde in Papendrecht een prima partij tegen PKC/Vertom A2. Solide verdedigend werd een mooie 8-12 ruststand op het scorebord gezet. In de tweede helft werd de voorsprong naar zes punten vergroot en was het Papendrechtse verzet gebroken: 13-20. Met de tweede plaats nu stevig in handen stevent A1 af op promotie naar de Hoofdklasse.

A4 ontving ACKC A2 in de Develsteinhal en maakte er een spannende wedstrijd van met een uiteindelijke nipte 16-17 eindstand. B2 speelde een prima pot tegen koploper Kinderdijk B1 maar kon het met 13-19 niet bolwerken. B3 ging op bezoek bij Vriendenschaar B2 en trakteerde de koploper in de Appelgaard op een 6-8 nederlaag en zichzelf op een milkshake.

C1 ontving het ’s Gravenzandese ONDO (G) C1 dat in de competitie nog geen puntverlies had geleden. C1 heeft in 2023 echter de stijgende vorm te pakken en legde ook nu goed spel op de mat. In de laatste minuut schoot Julia de verdiende 12-12 gelijkmaker binnen. 

D2 redde het niet bij koploper Deetos/Snel D1 en verloor dit keer met 12-4. D3 moest haar meerdere erkennen in Kinderdijk D1 en E6 in koploper ACKC E1.  F2 hield koploper DeetosSnel F1 in Dordt in toom: 12-12. Er werd snel en vlot samengespeeld en alle Albatrosspelers kwamen tot scoren!

Albatros 2 speelde een bizarre wedstrijd in de Westlandhal in ’s Gravenzande. Thuisploeg ONDO 2 koos ervoor om het afstandsschot nauwelijks te verdedigen en was zelf aanvallend kansloos met veel éénschots-aanvallen. Hierdoor ontstond er een trage en slechte wedstrijd die uiteindelijk met 5-11 door de gasten gewonnen werd. Albatros neemt dankzij de winst de koppositie in de reserve 1e klasse G in.

Het 1e team verloor de topper tegen ONDO helaas met 26-20. De goede start kwam van de thuisploeg (4-1), maar na 10 minuten prijkte er een 6-6 tussenstand op het scorebord. De volgende demarrage van ONDO werd ook gepareerd (10-10), maar bij rust was er opnieuw een gaatje (15-12). De ploeg van Ed van der Steen klampte in de tweede helft via 16-15 nog één keer aan, maar kon het daarna niet bolwerken tegen de aanvalskracht van de geel-blauwen. Door deze nederlaag lijkt Albatros af te haken in de strijd om de titel.

Prima overwinningen waren er zaterdag voor senioren 6, 7, 8 en 10, A2, A3, B1, C3, E4 en F1.  Twintig treffers waren er voor senioren 8 en 10 en voor A2 dat hiermee HKC A1 aftroefde (6-20).  B1 en F1 lieten zich niet verrassen door Maassluis (11-17) en Vriendenschaar (11-3).