Ook na de winterstop blijft Groote Lindt winnen

ZWIJNDRECHT – Onder koude omstandigheden en op , toch verrassend, natuurgras gaat Groote Lindt de draad van de competitie weer oppakken. In de aanloop naar deze wedstrijd werd geoefend tegen Prinsenland in Dinteloord waar onder moeilijke omstandigheden met 2-0 werd verloren.

Groote Lindt startte goed in Dordrecht tegen het in de competitie sterk begonnen DFC. Met dominant spel en dus veel balbezit werd het doel van DFC gezocht. DFC leunde achterover en probeerde met snelle uitvallen bij de Lindtse doelman Klootwijk te komen. Gezien het spelbeeld was het Groote Lindt dat verdiend de leiding in de wedstrijd nam. Het lukte DFC niet om onder de Zwijndrechtse aanvalsdruk te voetballen. Hierdoor werd door een Dordtse verdediger de bal in de zestien meter verkeerd geraakt. Moustakin Atlagh wist wel raad met dit kadootje en ronde de kans keurig af: 0-1.

Na rust probeerde Groote Lindt de wedstrijd in het slot te gooien door een tweede goal te maken. Vooral het aanvalsspel van De Lindt was vloeiend maar de beslissende eindpass kwam nog te vaak niet op de juiste plaats. Het moest van een individuele actie komen en Wesley de Hoog voelde dat goed aan. Wesley wist de bal, al dan niet na een overtreding, de bal van een Dordtse verdediger te veroveren, liep door naar de Dordtse goal en schoof de bal vanuit een linkse positie diagonaal in de rechterhoek van het doel: 0-2. Hiermee was de wedstrijd beslist maar probeerde DFC met nog meer fysiek en overtredingen de aansluittreffer te maken. De ervaren Zwijndrechtse verdediging stond echter goed waarmee de 0-2 tevens de eindstand was. Met deze overwinning en als gevolg van de (gunstige) overige uitslagen in de competitie staat Groote Lindt nu stevig op de tweede plaats achter het ongenaakbare IFC. Internos volgt op 3 punten op de derde plaats in de competitie.

Zaterdag a.s. speelt Groote Lindt een thuiswedstrijd tegen Zwaluwe (aanvang 14.30 uur) dat we terugvinden op de 5e plaats in de rangschikking.