O&O turnsters op het podium en mannen aan kop niveau-2

Foto’s O&O. Medaillewinnaars Vera en Lisa en de mannen (in zwart/rood) van niveau-2

ZWIJNDRECHT – Bij de op 18 en 19 november in Rotterdam gehouden districtswedstrijden hebben de O&O-turnsters zowel individueel als in teamverband goed gepresteerd. En op niveau-2 gaan na het eerste treffen van de landelijke turncompetitie de O&O mannen aan kop

Individueel pakte Vera Nederhof in de klasse senior-D met 44,300 punten het goud. Zij troefde met deze score haar clubgenote Lisa Schouten af, die zich met 43,100 punten het zilver om liet hangen. Anna Bakker viel met 42,750 punten net buiten de prijzen en werd met dit puntentotaal vierde. In de categorie middenbouw-niveau-3 waren zoveel inschrijvingen dat er drie sessies nodig waren om het geheel te verwerken. O&O kwam in alle drie de sessies in actie. Madyena Pieters en Lexie van Bedaf bonden met een gecombineerd team (GV. DVO-Dordrecht) de strijd aan in sessie drie. Deze combinatie pakte met 158,750 punten het goud. Individueel bezette Madyena met 51,825 punten de derde plaats. In de tweede sessie eveneens een combinatie met GV. DVO-Dordrecht. Hierin waren onze turnsters Julie de Wit en Fiona Kuiper opgenomen. Deze formatie ging met 140,775 punten voor het zilver. Fiona eindigde met 49,00 punten als derde. Het team met alleen O&O-turnsters bestond uit Lise van Muijen, Bente de Roodt, Jill Chodzynski, Kate Walsh, Lilly Jansen en Jasmijn Jansen. Ook zij turnden zich naar een podiumplaats. Met 141,850 punten was de derde trede voor hen.

Niveau-2 landelijke turncompetitie
Bij het op zaterdag 18 november eerste treffen van de landelijke turncompetitie voor teams hebben de onze turners in niveau-2 de leiding genomen. De formatie, bestaande uit Thijs Eijkelenboom, Paul de Jongh, Koen Kappetijn, Ian Wever, Jelle van der Zouwen en Fjodor Massie, pakte in Waalwijk de koppositie met score van 146,500 punten.Bij de pupillen-A kwam Danté Worthington in actie. Hij stond opgenomen in het team Topsport-Rotterdam. Het team eindigde met 258,766 punten op een tweede plaats. Individueel kwam Danté met 92,200 punten tot een gelijke prestatie. Olivier van Musscher vormde een gecombineerd team met turners van SV Borne’28 en OKK-Gorinchem. Gezamenlijk bonden zij de strijd aan op niveau-4. Met 128,150 punten eindigden zij in hun sessie op een derde plaats.

Bron O&O