ZWIJNDRECHT – Met het ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan georganiseerd turngala heeft de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O op sportief gebied haar eeuwviering geweldig afgesloten.

Onder grote publieke belangstelling vonden in de Develhal, onder het motto “GALA”, een drietal voorstellingen plaats. In de ochtendshow zetten de aller jongste hun beste beentje voor, ’s-middag de wat oudere jeugd en de avond voorstelling was ingeruimd voor de 12+-leden.

De turnshowcommissie hadden een zeer gevarieerd programma gecreëerd waarbij het motto “GALA” als rode draad door de hele show liep. De rode draad startte met de uitnodiging, werd voorgezet met allerlei voorbereidingen en mondde uiteindelijk uit in een slotfeest met “vuurwerk”.

De ochtendshow ging van start met de kleuters die op muziek van “Pieter Post” de uitnodigingen bezorgden. Vertederend waren de ukkepukken van ouder-en-kind die hun eerste bewegingskunsten op de rode loper ten beste gaven. Het motto werd op een fraaie wijze doorgetrokken met de nummers ”Getting ready” van de voorbereidende selectie turnen dames, “Freakum Dress” van RG-benjamins, “Glitter and Glamour” – acro-afdeling , “Be our guest” – streetjazz 6-9 jaar, “Feest” – selectie turnen meisjes, en “Disco time” van alle meisjes 6 t/m 9 jaar. Het geheel werd daarbij afgewisseld met toesteloptredens en wervelende springnummers. Ten tijden van het op- en afbouwen van de toestellen toonden de wedstrijdturn(ster)s gedegen turnwerk. Onder de kreet ”vuurwerk” werd de show massaal afgesloten.

Het middagprogramma gaf  aangaande het motto een gelijk beeld. Deze show werd vrolijk geopend met het nummer “Tonight, tonight” van alle meisjes 10-11 jaar, de meisjes van de 3de divisie gingen langs bij de kapper, de meisjes 10-11 jaar brachten fraai in beeld “We like to move it” en  de meisjes streetjazz 10-13 jaar heven het glas op het nummer “Raise your glass”. Ook deze voorstelling had haar afwisselingen met kunstig acrowerk, individuele RG-oefeningen, mooie toesteloptredens en vlot springwerk met o.a. diverse saltovormen. Na de “disco” van de meisjes 6-9 jaar werd ook deze voorstelling door alle leden afgesloten met “vuurwerk”.

De avondvoorstelling ging van start met de Gynaestraedademo waarmee O&O veel succes heeft gehad bij de jongsteleden in Dornbirn gehouden Wereldgymnaestrada. Ook nu kreeg de groep de handen op elkaar. Gevolgd werd met de “Uitnodiging” deze keer fraai op de vloer gezet door turnen dames. De rode draad ging op meer dan geweldige wijze verder met de optredens “De voorbereidingen” van de turnen dames N1-N2, “Shop till you drop” – streetjazz, “Lets have a kiki” – RG-11-17 jaar, “De spanning stijgt…” – Dance Crew, “The opening” – meisjes D1, “Suzy’s bar”- Classic Jazz, Disco – selectie turnen dames. Dit scala kwam uiteindelijk uit in een door de Dance Crew op een fraai wijze vertolkte “The greatest show”. Evenals in de twee eerdere shows waren in dit programma zeer gedegen toestel- en springnummers te zien. Ook de individuele optredens waren meer dan de moeite waard om naar te kijken. Niet onvermeld mag worden het schitterende optreden van de afdeling topsport. Van jong tot oud kwam in actie onder het nummer “VIP Paparazzi”. Zij lieten op een geweldige wijze zien wat zij op voltige, brug en rek in hun mars hebben. De avond werd tenslotte massaal afgesloten met “vuurwerk” ingeluid met een spetterend alternatief tafelspringnummer van de jongens/herenselectie.

O&O kan terug kijken op geweldige eeuwafsluiting.