O&O succes voor individueel toestelturnen

Milou & Jenna

ZWIJNDRECHT – In Dordrecht vonden de districts-(toestel)finales voor meisjes/dames individueel toestelturnen plaats. Een aantal van de meisjes/dames-selectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O hadden zich met succes hiervoor weten te plaatsen.

In de categorie MB5 kwamen Milou Roos en Jenna van de Linden in actie. In de allround finale turnde Milou 50,000 punten bijeen en kwam Jenna tot een totaalscore van 49,150. Milou werd met 12,700 punten eerste op brug en Jenna met 12,200 punten op dit toestel derde. Jenna werd daarbij keurig met 13,950 punten tweede op sprong. Bij de senioren-F had Ezra in ’t Veld succes. Met 11,000 punten pakte zij het goud van balk en met 12,000 punten het zilver van vloer. Francesca Dieleman had haar allround finale in de klasse senior-G. Met 37,800 punten eindigde zij knap op de derde plaats.

Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek
Bij de in Hilversum gehouden Nederlandse kampioenschappen ritmische gymnastiek was de RG-selectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O vertegenwoordigd met een viertal duo’s. De koppels bonden de strijd aan in de juniorcategorie van de 2 de divisie. De meisjes turnden een goed NK maar wisten niet door te dringen tot het ereschavot. De hoepelcompositie van het duo Djinti Kleinhuis en Selina Penning werd beoordeeld met 13,900 punten, van het duo Nadise Koebrugge en Alexia Barten met 13,900 punten, van het duo Alexia Barten en Yselle Kleingeld met 12,800 punten en van het duo Julia Izeboud en Emily van Zessen met 12,650.

Alle RG koppels

Bron O&O