O&O-succes op tweetal toernooien

ZWIJNDRECHT – De O&O-turnsters individueel toestelturnen hebben voorbije weekend deelgenomen aan een tweetal toernooien. Bij het IAG-toernooi in ’s-Hertogenbosch kwam Lisa Hendriks als beste uit de strijd. Bij de Haagse Donar Cup was Marit van Efferen met vijf medailles de succesvolste deelneemster.

In Den Bosch kwam Lisa Hendriks uit in de categorie senior van de 2de divisie. Met een score van 47,484 punten liet zij haar concurrente Nele Hansen met bijna 1,5 punten verschil achter zich en eiste met dit resultaat het goud op.

In Den Haag was het voor de O&O-afvaardiging een prijzenregen. Met vijf medailles liet vooral Marit van Efferen  van zich spreken. In de meerkamp van de categorie pupil-2-N3 kwam zij met 53,700 punten als beste uit de strijd. Daarbij lag zij beslag op het goud van brug en vloer, op het zilver van sprong en het brons van balk. In deze zelfde categorie was het brons van sprong voor Suzanne Esmeijer.

In de categorie pupil-1-N3 werd Dunya Bezemer in de meerkamp derde en tweede op vloer en sprong. Abigail Koch liet zich het zilver van balk omhangen. In de klasse jeugd-2 – 3de divisie ging Gwen Bakker met het meerkamp goud aan de haal. Een gelijk resultaat boekte zij op vloer en werd verder tweede op brug. In deze categorie behaalde Morgan van Kriekingen brons op de meerkamp en goud op de brug. Anouk Tieman veroverde het zilver van vloer en Quinty Joner het brons van balk. Bij de junioren van de 3de divisie werd Milou van Schijndel in de meerkamp derde en eerste op vloer, Serra Potters eerste op brug en derde op vloer, Suzanne van Alebeek tweede op brug.