O&O-jongens succesvol

ZWIJNDRECHT – Bij de in Zoetermeer gehouden Open-Zuid-Hollandse-kampioenschappen voor jongens zijn de O&O-turners bijzonder succesvol geweest. Op alle fronten wisten zij tot het erepodium door te dringen.

In de categorie pupillen-B was het O&O-team, samengesteld met de turners Olivier van Musscher, Thije Zoetmulder, Finn Frederiksz, Jeremy Vogel en Dane Lopes, oppermachtig. Zij lagen beslag op het goud 281,35 punten. Individueel was Olivier met 85,85 punten de sterkste, gevolgd door Thije die met 92,400 punten tweede werd. Finn werd vierde, Jeremy vijfde en Dane zesde.

Bij de pupillen-C nam O&O-er Levi Kant deel in een gecombineerd team met turners van KDO-Krimpen en Velocitas-Gouda. Dit team kwam eveneens als eerste uit de strijd. Het puntentotaal kwam uit op 283,200 punten. Individueel werd Levi met 91,05 knap vijfde.
Vanwege de grote deelname was de instap-A-klasse in twee wedstrijden verdeeld. In wedstrijd 1 kwam O&O in actie met Djamilo Hoorweg en Thomas Jiskoot in een gezamenlijk team met turners van DOTO-Bergschenhoek. Zij kwamen met 254,900 punten als tweede uit de strijd. Djamilo veroverde hierbij met 86,200 punten het zilver.

In wedstrijd 2 was er met 273,850 punten brons voor de Zwijndrechtse combinatie. Deze bestond uit Danté Worthington, Jonas Dekker, Myron Jansen, Bas Melkert en Bejamin Vlasblom. Individueel ging het goud met 99,85 punten naar Danté.
Bij de bovenbouw jeugd-B-categorie liet Braylin Timas Soares zich met 64,150 punten het brons omhangen. Vigo de Jager werd met 63,150 punten zesde. De junioren-C completeerden het geheel. Olivier Kijkuit veroverde met 64,900 punten het brons, op de voet gevolgd door Fjodor Massie die met 64,750 punten het brons pakte. Stijn Ammerlaan noteerde in deze categorie een zesde plaats met 61,150 punten.