O&O jongens in de prijzen

ZWIJNDRECHT – Bij de in het Rotterdamse Topsportcentrum gehouden dictrictswedstrijden heeft de O&O-jongensselectie knap gepresteerd. Op alle fronten wist de Zwijndrechtse turnclub zich naar het erepodium te turnen.

De knapste prestatie kwam op naam van het pupillen-B-team. Het team bestaande uit Finn Frederiksz, Dane Lopes, Olivier van Musscher, Jeremy Vogel en Thije Zoetmulder kwam met maar liefst vijfentwintig punten verschil op nummer twee als beste uit de strijd. Het team turnde 275,500 punten bijeen. Individueel was het in deze categorie een spannende strijd. Ondanks een misser op rek trok Olivier uiteindelijk toch aan het langste eind. Met een miniem verschil werd hij met 92,450 punten toch nog eerste. Zijn clubgenoot Thije werd met 91,833 punten derde en Finn met 90,333 vierde.

Levi Kant turnde zijn wedstrijd in een samengesteld team in de categorie pupil-C. Met zijn team bezette hij met 270,567 punten de tweede plaats. Individueel werd Levi met 91,05 punten vijfde. In de klasse instap-A turnde Just van Rees met zijn team onder de vlag van Top Turnen Rotterdam  zich met 279,40 punten naar het goud. Het O&O-team, samengesteld met de turners Jonas Dekker, Myron Jansen, Bas Melkert, Benjamin Vlasblom en Danté Worthington, liet zich met 269,00 punten het brons omhangen. Het individuele goud was met 95,733 punten voor Danté.

In de bovenbouw werd er alleen individueel gestreden. In de categorie junior-I-C ging de hoogste eer naar Fjodor Massie. Zijn score bedroeg 65,85 punten. Zijn ploeggenoot Olivier Kijkuit eiste met 63,767 punten het brons voor zich op. Brons was er ook voor Vigo de Jager. Hij bond de strijd aan in de klasse jeugd-B. Vigo’s puntentotaal bedroeg 64,783.