O&O in de prijzen

ZWIJNDRECHT – In Den Haag hebben de meisjes en dames van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O deelgenomen aan het tweede competitietreffen van de teamwedstrijden op F-niveau. Zowel de meisjes als de dames waren succesvol. Daarnaast vielen ook de jongens en heren van de 2e en 3e divisie turners in de prijzen.

Het meisjesteam bestaande uit Gisele Hartsteen, Robina Mulder, Sylvie Quist en Jamilia Blaak pakte met 111, 700 punten het brons. De dames Ezra in ’t Veld en Jorinde Houweling kwamen in actie in een gezamenlijk team met turnsters van Donar-Den Haag. Door
blessureleed kon het team niet op volle kracht aantreden en eindigde daardoor op een vierde plaats. Individueel verzekerde Ezra met 41,300 punten zich van het goud, op de voet gevolgd door Jorinde die met 40,600 punten beslag lag op het zilver.

Vijftien NK-finale tickets
Bij de in Best gehouden halve finales individueel toestelturnen voor jongens en heren hebben de 2e – en 3e -divisie turners van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O beslag weten te leggen op vijftien startbewijzen voor het Nederlands kampioenschap.
In de jeugdcategorie 2 de divisie kwam Thije Zoetmulder als beste uit de strijd. Hij pakte het goud en de finaleticket met 65,600 punten. In deze klasse werd Finn Frederiksz vierde en Finn van der Struik zesde. Ook zij gingen door naar de NK-eindstrijd, Bij de senioren van de 2 de divisie turnde Ian Wever zich met 69,700 punten naar een vijfde plaats in de meerkamp, waarmee hij zich plaatste voor de finale. Daarbij drong hij door tot de toestelfinales vloer, voltige en ringen. In de 1ste divisie junior-II was het Fjodor Massie die vier finale tickets voor zijn rekening nam. Zowel in de meerkamp als in de toestelfinales voltige, ringen en rek mag hij zich gaan meten met het landelijk geweld.
Thijs Eijkelenboom, seniorturner-1 ste divisie, completeerde het geheel. Hij veroverde de nationale startbewijzen van de meerkamp en van de toestellen vloer, voltige en sprong.

Bron O&O