O&O in de prijzen voor ritmisch en toestel-turnen

Goud voor de O&O dames -E bij het toestel-turnen.

ZWIJNDRECHT – In het Friese Franeker vonden de eerste NK-plaatsingswedstrijden ritmische gymnastiek voor groepen plaats. De Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O was hierbij vertegenwoordigd met twee teams. Het eerste team ging succesvol van start en kwam als eerste uit de strijd. En ook vielen er diverse prijzen bij het toestel-turnen.

De formatie O&O-1 bestaande uit Alexia Barten, Guusje van Musscher, Julia Izeboud en Juliet Landsmeer bond de strijd aan bij de juniorencategorie van de 2 de divisie. Met hun hoepelcompositie veroverden zij met 14,100 punten het goud. O&O-2 met de samenstelling Emily van Zessen, Djinti Kleinhuis, Selina Penning en Nadise Koebrugge werden met 10,900 punten zesde.

Goud voor O&O-dames
Bij de in Den Haag gehouden tweede plaatsingswedstrijd van het district Zuid-Holland voor meisjes/dames toestel-turnen hebben de dames van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O knap gepresteerd. De dames-E veroverden met 124,800 punten het goud. De ploeg was samengesteld met Fenne Hoogvliet, Jeanha van der Meulen, Amy McMurray, Minke Schouten, Vera Ammerlaan en Caithlyn van Rijswijk. Individueel liet Fenna met een score van 42,100 punten het brons omhangen. Yuna Neeskens kwam namens O&O in een samengesteld team O&O/Souplesse in actie. In de zelfde categorie kwam dit team met 120,450 punten als derde uit de strijd.

Ook O&O-jongens in de prijzen
Bij de in Zoetermeer gehouden 2 de voorjaarswedstrijd voor jongens toestel-turnen hebben de turners van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O uitstekend werk geleverd. Zowel in teamverband als individueel werd er beslag gelegd op divers eremetaal.
In de categorie jeugd-B veroverde Thije Zoetmulder met 64,200 punten het goud, op de voet gevolgde door Finn Fredriksz die met slechts 0,300 punten verschil het zilver opeiste. Finn van der Struik werd met 61,650 punten vijfde. Levi Kant en Job Donkers kwamen in de jeugd-D categorie in actie in een samengesteld team met OKK-Gorinchem en Dynamiek-Vlaardingen. In teamverband kwamen zij met
255,700 punten als eerste uit de strijd. Individueel pakte Levi met 86,00 punten het goud en Job met 84,650 punten het zilver.

Zilver voor O&O turner Finn Fredriksz en goud voor Thije Zoetmulder

Meer eremetaal
Goud was er ook voor de pupillen-C. Het team bestaande uit Jurre Dekker, Luca Geneugelijk, Sebbe Mostert en Benjamin Vlasblom was met 272,650 punten de beste. Individueel was de hoogste trede van het ereschavot voor Jurre. Zijn score bedroeg 94,650
punten. Luca werd met 90,00 punten vierde. Twan Stolk, Kanstantsin Novik, Manoh Hoorweg, Brett van Bruchem en Justin Blaas bonden
in teamverband de strijd aan in de klasse instap-A. Met 279,600 punten was het zilver voor hen. Individueel liet Twan zich met 94,050 punten het zilver omhangen. In de klasse pupillen-B viel O&O eveneens in de prijs. De formatie Thomas Jiskoot, Bas Melkert, Jens de Waard, Myron Jansen en Djamilo Hoorweg lag beslag op het brons. Hun score kwam uit op 268,500 punten.

Bron O&O