O&O huldigt haar jubilarissen

Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie heeft het bestuur van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O haar jubilarissen gehuldigd en in het zonnetje gezet.

Irma Mous, Corrie Liesveld, Janny Rijsdijk, Frank Thies en Andre Baas  waren 25 jaar lid, Esther Stoop en Ada van der Wulp beiden 40 jaar en Joop Speelman zelfs 50 jaar lid. Het bijzondere van laatst genoemde is dat hij op zijn 86ste nog steeds trouw iedere week de les heren-conditietraining bezoekt. Alle jubilarissen kregen de bijbehorende speld opgespeld, ontvingen een passend cadeau, vergezeld van een bos bloemen.

Vooraf aan de huldiging opende voorzitter Pauline den Hartog de nieuwjaarsreceptie met dat 1919 voor de vereniging een bijzonder jaar zal zijn. Dit jaar bestaat de vereniging namelijk 100 jaar. Zij verklapte dat het eeuwfeest niet ongemerkt voorbij zal gaan. De jubileumcommissie heeft tal van activiteiten op het program staan. O.a. een historische tentoonstelling van 30 maart t/m 30 juli in de Vergulde Swaen, een receptie, een reünie en tal van beweeg- en sportactiviteiten. Bij dit punt onthulde zij het door Edgar van den Crommert ontworpen logo dat gedurende het jubileumjaar gevoerd gaat worden.

Verder nam zij het zeer stabiele ledental op het woord, vertrouwde zij toe dat het bestuur zeer druk is met uitbreiding c.q. verbetering van de sportaccommodaties, veel aandacht wordt gestoken in een veilig sportklimaat en veel lof had voor alle 140 vrijwilligers die O&O op een fantastische wijze draaiend houden. Tot slot deed zij een oproep aan iedereen om na te denken over toetreding tot het bestuur om zodoende de oudgedienden te zijner tijd op te volgen.