O&O heeft teamticket WK junioren en springgroep wint brons op NK

Foto O&O: de brons behaalde springgroep

ZWIJNDRECHT  – Bij het op 1 april in Vroomshoop gehouden Nederlands Kampioenschap voor clubteams groepsspringen hebben de turnsters van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O in de hoogste categorie beslag weten te leggen op het bronzen eremetaal.

Het team bestaande uit Kim van Vliet, Elise Biemond, Demi van den Berg, Jasmijn Noort, Carlijn Tetteroo, Yella Dukers, Morgann Dettingmeier, Luca Tetteroo en Tessa Teske moesten hierbij een vierkamp, bestaande uit airtrack, minitrampoline, tafel- en pegasusspringen verwerken. Met een puntentotaal van 65,55 eisten zij het nationale brons voor zich op. Het puntentotaal werd opgebouwd met 26,00 punten voor het optreden op de airtrack, 18,35 punten voor minitramp, 21,20 punten voor de pegasus- en 17,10 voor het tafelspringen.

Wereldkampioenschappen voor junioren
Aaron Enser, lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O, heeft van 29 maart t/m 2 april in Antalya (Turkije) deelgenomen aan de Wereldkampioenschappen voor junioren. Hij was de enige die door Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) naar dit toernooi was afgevaardigd. Onder leiding van zijn trainer Jos Eigenbrood bond hij de strijd aan met meer dan honderd deelnemers vanuit de hele wereld.

Foto O&O: Aaron Enser en trainer Jos Eigenbrood

Teamticket voor JWK 2025
De net zestienjarige Aaron wist zich prima te meten met het internationale geweld. Hij turnde een volledige zeskamp. Op vloer kwam hij met 13,166 punten als zestiende uit de strijd. Zijn sprongen werden gemiddeld met 13,183 punten beoordeeld en werd daarmee vijftiende. Op voltige had hij helaas een misser waardoor hij zijn oefening tussentijds moest onderbreken. In het allround klassement liet hij met een puntentotaal van 74,298 punten tweederde van het deelnemersveld achter zich. Op de geschoonde lijst (1 turner per land) kwam Aaron uit op de tweeëntwintigste plaats. Met dit resultaat sleepte hij een teamticket voor het JWK 2025 (eerste 36 landen) in de wacht. Voor O&O was de missie geslaagd.

Bron O&O