ZWIJNDRECHT – Het 100-jarig bestaan van de Gymnastiekvereniging O&O ( Oefening en Ontspanning) werd ook gevierd met de bewoners van De Lindonk. Een grote groep fifty-fitters  zorgde voor een gezellige beweeg activiteit in De Brasserie Plexat in de Lindonk.

Meer dan 20 dames van de maandagmiddag- en de woensdagavondgroepen onder leiding van mevrouw Wil in ‘t Veld hadden vier dansen ingestudeerd op muziek, die bij alle bezoekers goed in de het gehoor liggen.

In een korte inleiding vertelde de voorzitter over de 100 jaar dat O&O in Zwijndrecht actief was en nog is. Op het scherm verschenen beelden van vroeger. Kleding, gebouwen en oud leden passeerden de revue. Leuk te melden dat enkele dames in de zaal in hun jonge jaren ook actief zijn geweest bij O&O.

Daarna betraden de Fifty-Fit-dames de zaal en onder enthousiaste leiding van  Wil in ’t Veld demonstreerden zij de door haar bedachte choreografieën die in de weken vooraf enthousiast waren ingestudeerd. Ook de gehele regie van dit optreden was in haar handen. Het resultaat was een waar succes!

Het programma begon op de klanken van ”Zorba de Griek”. De zaal klapte gezellig mee. Daarna volgde een “Charleston “. Een dans met sjaaltjes, (voor linten was geen ruimte), leidde tot een interactieve activiteit, waarbij allen in de zaal ook een sjaaltje kregen. Onder de leiding van Wil in “t Veld ging men samen aan het aan de gang met alle aanwezige bejaarden.

In de pauze werden iedereen getrakteerd op koffie en thee met een heerlijk soesje (cadeautje van de Jumbo)

Het geheel werd afgesloten met een optreden op de muziek van “Dag Zuster Ursula” van Rob de Nijs. Een evergreen, bij velen bekend en het uitzwaaien werd door de hele zaal meegezongen.

Tot slot was er voor de bewoners nog een hapje en een drankje en werd er geproost op het 100 jaar O&O.